Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim ajunge la Brașov în noaptea de Înviere

Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim ajunge la Brașov în noaptea de Înviere

Şi în acest an, braşovenii vor putea lua Lumina Sfântă de la Ierusalim, la slujba de Înviere a Mântuitorului.

Ca în fiecare an, Lumina Sfântă va fi adusă la Brașov de preotul militar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), pr. Epaminond Ioan Boroş, care va fi însoţit în misiune de militari ai IJJ Braşov, care s-au oferit voluntar.

Candele speciale cu Lumina Sfântă de la Ierusalim vor fi duse în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu-Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca) şi Timişoara de o delegaţie a Patriarhiei Române, iar delegaţia condusă de pr. Epaminond Ioan Boroş  va aduce Lumina Învierii la Braşov sâmbătă noapte, când va fi împărţită şi celorlalte protopopiate din judeţ.

„Vom face opriri pe drum pentru a împărţi Sf. Lumină: la Sinaia, la biserică, dar şi la Centrul  de Pregătire Montană  al Jandarmeriei, la Predeal, la biserică. La intrarea în Braşov, vor veni preoții din Protopopiatul Săcele, Întorsura Buzaului, de pe valea Buzăului, apoi vom merge Piața Sfatului, la părintele protopop Benga, de unde vor lua bisericile din Brașov. Este o misiune specială, grea, dar foarte frumoasă, să împărţim Sf. Lumină adusă tocmai din Ierusalim şi să dăruim astfel bucurie spirituală nepieritoare”, a declarat părintele Boroș pentru MyTex.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30 (ora locală este aceeași cu a României), deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

Alte articole:   Incendiu la un apartament pe Codrii Cosminului
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Sfântul întuneric cand ajunge?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.