blog-logo

Medicii veterinari fac controale la Braşov chiar şi sâmbătă

Medicii veterinari fac controale la Braşov chiar şi sâmbătă

În judeţul Braşov, DSVSA a amenajat şi autorizat temporar, pe lângă abatoarele autorizate, un număr de 13 spaţii destinate sacrificării mieilor, iar toate spaţiile amenajate temporar sunt supravegheate de medici veterinari oficiali.

„În această perioadă echipe mixte au efectuat mai multe controale în aceste spaţii, dar şi la comercianţi, şi nu am găsit probleme deosebite. Controalele vor continua până sâmbătă inclusiv, pentru că în aceste zile se comercializează cantităţi mari de carne de miel. La nivelul judeţului Braşov vor fi sacrificaţi aproximativ 3.000 de miei. Joi, efectuăm o serie de controale în piaţa Dacia, unde, cu un aparat special din dotare vom verifica nivelul de nitriţi şi nitraţi din legumele de sezon”, a declarat directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache.

Alte articole:   26.01.2021 - 2.877 cazuri noi de infecție cu coronavirus. 132 la Brașov

Sursa citată a mai precizat că începând din 22 martie au fost verificate toate automatele de lapte din judeţ, dar şi spaţiile de depozitare şi de comercializare a ouălor.

Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, DSVSA Braşov a organizat program de permanenţă inclusiv sâmbăta şi duminica, la sediul instituţiei, circumscripţii sanitar-veterinare zonale, cu afişarea programului de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare. La nivelul judeţului există asemenea puncte în pieţele mari din municipiul reşedinţă, dar şi în pieţe din Săcele, Codlea, Râşnov, Făgăraş, Victoria, Rupea, a mai precizat şeful DSVSA Braşov.

Alte articole:   Ce înseamnă eficacitatea de 95% a unui vaccin anti-COVID-19?

În cinci pieţe mari agroalimentare din municipiul reşedinţă primăria Braşov a amenajat peste 100 de locuri pentru comercializarea cărnii de miel. Joi, preţul unui kg de carne de miel era cuprins între 21 şi 25 de lei, cel mai mic preţ fiind în piaţa Dacia, piaţa din municipiul reşedinţă unde preţurile produselor aflate pe tarabele comercianţilor, indiferent că sunt fructe sau legume, sunt mai mici decât în alte pieţe.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate