blog-logo

Însemnările autorului triplului asasinat: „ Eu am ucis trupuri, nu suflete” (Foto)

Însemnările autorului triplului asasinat: „ Eu am ucis trupuri, nu suflete” (Foto)

Florin Mircea Buliga, omul de afaceri din Braşov care şi-a omorât cu sânge rece soţia şi cei doi copii, un băiat de 13 ani şi o fată de 18 ani, în apartamentul din cartierul Noua, continuă să șocheze.

Autorul triplului asasinat s-a apucat de scris după triplul asasinat, notând într-un jurnal faptul că el a ucis trupuri, nu suflete.

Acesta și-a notat pe câteva pagini dintr-o agendă gândurile și trăirile resimțite după miezul nopții, imediat după crimă.

Ucigaşul scrie în jurnal că ştie foarte bine ce a făcut, dar pentru el tripla crimă are o altă însemnătate.

„Astăzi Ștefan, Monica și Ioana au plecat la Dumnezeu. Să le fie sufletul ușor! Doamne ajută!Au plecat înaintea mea, aș fi dorit să plec eu, însă Dumnezeu nu m-a lăsat, cuțitul a intrat până la capăt, dar nu am murit fizic. Au plecat într-un loc mai bun decât unde ne aflăm noi, pe Pământul subjugat, și noi sclavi pe el. Am înțeles că suntem ființe de lumină, dar am ajuns în Babilon, nimeni nu se mai înțelege cu nimeni, cuvintele aruncate sunt foarte des grele, chiar și în familie.Familiile sunt dezbinate, fugiți din țară, țara este sărăcită maxim, nimic nu mai are valoare, doar banii (scrie „frații tăi” și apoi șterge – n.n.) toți fug după bani și apoi vor sănătate. Am văzut aproape 11 ani cum oamenii uită că mai importantă este sănătatea sufletului. Pe el îl uită complet, se gândesc că e ceva acolo care se duce undeva, indiferent (cuvânt șters – n.n.) unde”, a scris ucigaşul în jurnal.

Deși pornise să scrie despre revelaţia pe care a avut-o la mânăstirea Şinca Veche, cea după care a pornit spre casă, hotărât să îşi ucidă familia, un element decisiv în stabilrea motivului ce a declanșat criza de violență, textul se termină abrupt, iar continuarea lipseşte.

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Blestemul mamei

În cursul anchetei, inculpatul a declarat că a rămas foarte afectat de moartea mamei sale, care a survenit pe când el avea 14 ani. Potrivit libertatea.ro, în spatele traumei ar fi un blestem pe care femeia l-ar fi aruncat asupra fiului ei, chiar înainte de a fi răpusă de boală. Astfel, Buliga ar fi rămas marcat de cuvintele mamei sale.

Mai mult, el avea convingerea că va muri la vârsta de 38 de ani, asemenea ei.

„Un fel de testament”

După cum le-a povestit anchetatorilor și avocatului său, depășind vârsta de 38 de ani, bărbatul s-a liniștit în ceea ce privește gândul la moarte, până de curând, când au început să-l bântuie.

Primele gânduri de sinucidere le-ar fi avut pe 8 martie, la o zi după o vizită la mănăstire. Mărturisirile tulburătoare sunt trecute în jurnalul său, botezate „Un fel de testament”.

„De ce am intitulat în felul acesta scrierea mea? Testamentul se scrie când trebuie să laşi lucrurile «pământeşti» într-o oarecare ordine, atunci când vei pleca din această viaţă. Fiecare îşi alege momentul, sau poate nu, dar când omul simte că i-a venit vremea, dacă are puţină conştiinţă, se va gândi ce lasă în urma lui material şi emoţional”, a scris el.

În jurnal criminalul scrie cât de importantă era pentru el credinţa, despre faptul că a fost dependent de alcool, dar şi despre obsesiile referioare la cifra 6, moment marcat în jurnal în data de 9 martie.

„O bună parte din existența mea am petrecut-o sub imperiul unui gând ascuns, precum că voi muri la vârsta de maxim 38 de ani, vârstă la care a decedat și mama mea, eu atunci având vârsta de 14 ani și 6 luni (20 sept 1988). Cifra 6 a avut o semnificație aparte pentru mine. Data nașterii, numărul cifrelor din numele meu și altele, am corelat de multe ori cifra 6 cu diferite întâmplări din viață. Linia vieții din palma mea stângă a fost un fel de enigmă pentru cei care au încercat să «citească» în ea. Acuma, spre exemplu la 44 de ani, gândesc că mi-a venit «sorocul», 38 ani + 6 = 44 (emoticon smiley n.n.) Fiul meu are 13 ani și 6 luni… Toate acestea bineînțeles că sunt în mintea mea și pot fi simple închipuiri, poate voi mai trăi încă 44 de ani, poate nici o zi, ce știu eu, nu știu nimic.Nu aceste calcule m-au determinat să scriu… sau mai bine zis ele au avut o contribuție, însă una mai mică”, a conchis Florin Mircea Buliga.

Criminalul se află în arestul IPJ Brașov pentru 30 de zile. El stă într-o cameră cu 5 paturi, alături de alți 4 deținuți. Bărbatul a cerut în arest să primească meniu vegetarian, pe motiv că vrea să ţină post.

Alte articole:   Ciolacu: O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii. Va rămâne 5%

Inculpatul va fi dus săptămâna viitoare la Bucureşti pentru o expertiză psihiatrică. Până atunci, autorul triplului asasinat meditează, citește Biblia, meditează, ține un jurnal și fumează aproape două pachete de țigări pe zi, notează libertatea.ro.

Procurorii aşteaptă şi rezultatele expertizei toxicologice, care vor arăta exact când a consumat bărbatul droguri.

Pe aceeași temă:

Crime oribile în cartierul Noua. Cine este bărbatul care și-a măcelărit familia

Criminalul din Noua, arestat 30 de zile

Anchetatorii, îngroziţi de mărturisirile criminalului: A stat de vorbă cu ei până şi-au dat ultima suflare

Criminalul din Noua era drogat când şi-a măcelărit familia

Foto: click.ro/evz.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate