„Omul și cartea”, proiect de Cartea recordurilor la Brașov

„Omul și cartea”, proiect de Cartea recordurilor la Brașov

Brașovul își propune să intre în Cartea Recordurilor prin cel mai mare lanț de oameni care citesc, sărbătorind astfel și Centenarul Marii Uniri, și Ziua Internațională a Cărții, dar mai ales împărtășind bucuria cititului printr-un eveniment care a stârnit deja interesul a zeci de mii de oameni în mediul online.

Pe 22 aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Cărții, lanțul uman se va desfășura începând de la Modarom, pe toată strada Republicii, până în Piața Sfatului, iar participanții vor aduce cu toții cărți din care vor citi și pe care le vor schimba cu alți împătimiți ai cititului. Pentru tentativa de a intra în Cartea Recordurilor, însă, tentativă acceptată oficial de cei de la Guiness Book, va fi nevoie ca participanții să citească, cu voce tare, un text pe care organizatorii îl vor pune la dispoziție și care se va afla în strânsă legătură cu Unirea Principatelor Române.

Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată la capitolul Most people in a reading relay, iar recordul actual este de 3.071 de persoane. Evenimentul este organizat prin intermediul unui ONG, Asociația C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Brașov, dar are alături și parteneri de nădejde, care s-au alăturat cu entuziasm.

Partener principal este Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, partener care pe lângă implicarea în organizare va participa cu toți studenții săi, îmbrăcați în uniforme. De asemenea, Corona Brașov va participa cu toate cluburile sale, de la cei mici la seniori. Julius Meinl, Autoliv, Continental, Autonom, Stabilus, Armonia, DCI și Valdoris s-au alăturat ca parteneri ai evenimentului Omul și Cartea.

Alte articole:   Judeţul Braşov, locul 4 în clasamentul pe ţară la volumul exporturilor

Cifrele pe care le-a atins evenimentul în mediul online sunt spectaculoase: reach-ul evenimentului pe Facebook este, în acest moment, de 800.000 de oameni. Peste 1500 de oameni au confirmat prezența, peste 10.000 sunt interesați, iar evenimentul are aproximativ 1800 de distribuiri.

Alexandru R. Crețu, inițiator: „Ne propunem să strângem laolaltă 5000 de oameni și credem că vom reuși acest lucru. Reacțiile sunt mai mult decât încurajatoare. Avem semnale de la școli din Bacău, Iași sau Făgăraș că vor veni să participe la evenimentul nostru cu clase întregi de elevi. Sunt oameni care au zis că vor veni pe bicicletă, de peste tot din țară. Avem semne de participare din Republica Moldova, din București sau chiar din Italia.Ne dorim să nu adunăm doar cărți, ne dorim să adunăm cât mai multe experiențe, tocmai pentru că o bibliotecă este cu adevărat valoroasă doar în momentul în care este citită. Ne dorim un centru plin de oameni uniți prin cultură. Cu cât mai mulți oameni pasionaţi de artă şi cultură, cu atât mai bine. Să fie mii!”

Andrea D. Andrei, inițiatoare: „Odată găsită plăcerea în lectură, te găseştişi pe tine şi găsindu-te pe tine vrei să împărtaşeşti acest lucru tuturor, deoarece «Cărţile sunt oglinzi: vezi în ele numai ceea ce ai deja în tine». Îmi doresc ca lumea să se schimbe prin cultură şi prin iubirea pentru lectură şi în 22 aprilie să facem o a doua UNIRE dar de data asta cu istoria învăţatăşi cu cărţile în braţe.”

Pe 22 aprilie, centrul Brașovului îi așteaptă pe toți – mici, mari, cu cinci facultăți sau cu niciuna, ardeleni, olteni, moldoveni, munteni, români și străini – să dea mână cu mână, să se unească în lectură pentru Cartea Recordurilor.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent și gaz în Victoria și Zărnești
Loading...
  1. o intiativa foarte faina, felicitari intiatorilor, voi participa si eu.

    Reply
  2. Asta e o finantare pe linie de partid!!! Acest Cretu A. Rares e nimeni altul decat seful PNL Cristian si pres exe la TNL Bv. Si de la Cristian a extras fonduri pe proiecte de astea inchipuite. Costuri minime (cu voluntari aliniati de la Academie) si profit maxim. Vreau si eu. sau nu ma calific???

    Reply
  3. Aia din Bacau speram ca nu raman aici, se intorc acasa dupa vrajeala asta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap