Atenţie la produsele din porc aduse din Ucraina şi Republica Moldova!

Atenţie la produsele din  porc aduse din Ucraina şi Republica Moldova!

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, împreună cu cei de la ANAF Vama Mobilă Braşov, au identificat în ultimele zile un transport cu produse alimentare de origine animală fără caracter comercial, care se găseau în posesia unor turişti din Republica Moldova ce tranzitau teritoriul României către Italia.

Printr-un comunicat de presă, DSVSA Braşov ne-a informat că au fost identificate 80 de kilograme de carne şi preparate din carne de porc şi pasăre, fără elelmente de identificare, obţinute în gospodăriile proprii.

Ca urmare, produsele au fost confiscate şi, sub supraveghere veterinară, au fost dirijate către unitatea de neutralizare teritorială, fiind incinerate în regim de urgenţă.

„Reamintim pe această cale interdicţia de introducere în ţară a cărnii de porc sau a produselor din carne provenite din Republica Moldova şi Ucraina, ţară în care există focare de boală active”, se arată în comunicatul de presă semnat de şeful DSVSA, dr. Dorin Enache.

El a mai precizat că există un mare risc de introducere în ţară de boli infecto-contagioase prin intermediul produselor alimentare de orgine animală, mai ales în contextul actual referitor la Pesta porcină Africană.

Alte articole:   ÎN DIRECT Noutățile ediției 2019 a Crosului 15 Noiembrie.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap