blog-logo

Regele Ciolanului: „Gustul secuiesc, ăsta este principalul!”

A fost numit Regele Ciolanului şi se mândreşte cu cea mai bună reţetă de preparare a acestei delicatese din Transilvania. Şapte zile durează să prepare specialitatea sa, dar aşteptarea merită. Fericirea trece prin stomac, e prima lecţie pe care o primesc toţi cei care ajung la Regele Ciolanului.

Ca orice bucătar adevărat, Kovacs Mihaly are şi el secretele lui. Ciolanul este băgat în maturare şapte zile, este scos afară şi pus la fiert. Apoi, câteva ore la rotisor desăvârşesc reţeta perfectă de ciolan fraged cu o crustă crocantă. Asa suna reteta unui ciolan adevărat, crocant, de tradiţie secuiască.

Kovacs Mihaly, Regele Ciolanului: „Gustul secuiesc, ăsta este principalul, gustul secuiesc! Am făcut nişte bunătăţi aici, ca să vină oamenii din Braşov şi din împrejurimi, turiştii, să vină la Regele Ciolanului. Avem ciolane cum nu s-au mai mâncat, la grill, ceafă şi cârnaţi, iahnie de fasole, varză călită dar şi gulaş unguresc sau cartofi noi rumeniţi cu mărar şi usturoi”.

O mare parte din experienta lui Kovacs Mihaly a fost acumulata in Germania si Ungaria, la Budapesta lucrând mai mult timp la renumitul restaurant Kiraly Etterem (Restaurantul Regelui).

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Creatiile sale culinare au fost premiate la concursuri si festivaluri de profil.

Mai mult, gurmanzilor le dezvăluim că de aici pot cumpăra, la preț de magazin alimentar, mezeluri proaspete făcute după rețetele secuiești în unitatea de producție din Sfântu Gheorghe.

Restaurantul Regele Ciolanului este situat în Brașov, pe strada Mureșenilor nr. 25, și este deschis de luni până duminică între orele 10.00 – 22.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.