Universitatea Transilvania a primit certificare EUR-ACE care conferă absolvenților diplomă de inginer, recunoscută la nivel international

Universitatea Transilvania a primit certificare EUR-ACE care conferă absolvenților diplomă de inginer, recunoscută la nivel international

Patru programe de studii din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov au primit aceasta certificare: Inginerie mecanica (de la Facultatea de Inginerie mecanica), Mecatronica si Design industrial (ambele de la Facultatea de Design de produs si mediu) si Constructii civile, industriale si agricole (de la Facultatea de Constructii).

Acestea sunt primele programe de studii din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov care au primit o astfel de certificare.

Doua alte programe de studii, cu predare in limba engleza, vor fi evaluate in acest an universitar pentru a primi certificarea EUR-ACE – Autovehicule Rutiere de la Facultatea de Inginerie mecanica si Design industrial de la Facultatea de Design de produs si mediu.

Certificarea EUR-ACE a fost acordata de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Diploma de inginer certificata EUR-ACE este recunoscuta la nivel international, iar posesorilor acesteia li se confera, la cerere, titlul de „EUR Ing”, fiind o dovada a calitatii pregatirii viitorilor ingineri si asigurand condiiile recunoașterii pregatirii și a competentelor dobandite prin programul de studiu efectuat in peste 30 de tari din intreaga lume.

In cursul anului 2017, in urma evaluarilor externe efectuate la solicitarea universitatilor interesate, ARACIS a aprobat acordarea certificatelor EUR-ACE pentru zece programe de studii universitare de licenat din cadrul a patru universitati, proces ce va fi continuat si in urmatorii ani, inclusiv la nivelul universitatatii noastre.

Loading...
  1. Titlul e foarte prost! Doar 4 specializari de la 4 facultati au primit asa ceva. La nivel de universitate sunt peste 50. Cum de nu apare nici una de la silvicultura?? nasol pt Abrudan. Transilvnia tot o universitate de mana a saptea ramane!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap