Au început plombările pe DN 73, între Braşov și Bran

Au început plombările pe DN 73, între Braşov și Bran

CNAIR a cerut constructorului să plombeze de urgenţă gropile, ami ales că de Paşte se  aşteaptă în zonă mii de turişti. Soluţia este una provizorie până la reparaţiile capitale. Drumul a intrat în reabilitare de anul trecut, dar s-au executat lucrări doar pe porţinea dintre Braşov şi Cristian.

DN 73 care duce de la Braşov în zona Bran Moieciu este unul dintre cele mai circulate drumuri turistice din ţară. A ajuns ruşinea judeţului deoarece porţiunea din Râşnov şi Bran este  plină de gropi. În weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. Drumul se află în realibilitare, dar lucrările înaintează greu. Pentru a mai drege situaţia până la reparaţiile capital, CNAIR a cerut constructorului să plombeze de urgenţă gropile.

„Am solicitat constructorului să înceapă lucrările pe tronsonul Râşnov Bran, când traficul va creşte pe acest sector de drum. Sperăm ca în maximum două  zile, daca ne ajuta vremea, sa reparam gropile, iar lucrările  să fie conform normelor şi sa ne pregatim de sarbatori, iar ulterior vor urma ample lucrări de reparații. Se vor pune mixturi asfaltice pe aproximativ 1.200 mp de gropi, ne-a declarat Horia Stancu, şeful Secţiei de Drumuri Braşov.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat încă din bugetul din 2016, suma de 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti. Banii alocaţi în 2016  trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Lucrările au fost amânate până în 2017, când s-au făcut primele intervenţii. Nu însă între Râşnov şi Bran, unde drumul este ciuruit, ci între Cristian şi Braşov. Lucrările de anul trecut au creat blocaje importante şi chiar o petiţie din partea oamenilor care s-au plâns că nu au văzut muncitori pe teren, dar pe drum erau semafoare şi stătea la cozi interminabile. Aşa s-a ajuns ca distanţa până la Cristian (5 Km) să fie parcursă într-o oră în loc de 10 minute.  După Paşte lucrările pe DN 73 se reiau reiau însă tot între Braşov şi Cristian. Aici se vor monta din nou semafoare şi se aşteaptă din nou cozi uriaşe. Lucrările sunt executate de asocierea de firme AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR Development – Tractebel.

Alte articole:   Ordonanța de urgență privind alegerile anticipate, respinsă

Citeste mai mult: adev.ro/p6fzb6

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.