Un urs a intrat în gospodăriile din Boholț

Un urs a intrat în gospodăriile din Boholț

Un urs înfometat, abia ieșit din hibernare, a atacat în noaptea de marţi spre miercuri, o gospodărie din localitatea Boholţ.

Animalul a intrat într-o grădină în care proprietarul îşi adăpostea ovinele, omorând o oaie şi rănind-o pe alta, potrivit Bună ziua, Făgăraş.

Sursa citată mai precizează că respectivul urs a fost văzut şi în apropierea Mănăstirii Făget, dar şi la stânele din Calbor sau Felmer.

Potrivit FagarasulTau, după ce ar fi atacat oile săteanului, noaptea următoare, ursul a distrus stupii din grădina unui localnic.

Oamenii speriați au sesizat autoritățile, care la rândul lor au au sesizat toate instituțiile abilitate, dar fără rezultat.

„Primăria a primit sesizările în scris de la cetățenii atacați, a făcut procedura anunțând AVPS-ul, Garda de Mediu să vină să constate pagubele și din păcate suntem legați de mâini și de picioare și noi, și AVPS-ul pentru că nu există această posibilitatea de a împușca animalele care atacă.“, a declarat pentru FagarasulTau, Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Ursul este protejat de lege, astfel că instituțiile abilitate vor trebui să găsească soluții pentru a lua toate măsurile legale pentru a preîntâmpina un atac uman.

În urmă cu câteva zile, urșii au atacat două stâne din Țara Făgărașului.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Bărbat din Făgăraș, reținut după ce a furat o geantă dintr-o mașină
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.