blog-logo

Exercițiu ISU: explozie la combinatul chimic din orașul Victoria

Exercițiu ISU: explozie la combinatul chimic din orașul Victoria

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov organizează, astăzi, 29 martie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, un exercițiu cu forțe și mijloace la S.C. Maxam S.R.L. din Victoria.

Scenariul exercițiului prevede că în data de 29.03.2018, pe amplasamentul S.C. Maxam România S.R.L. Victoria, la instalaţia de fabricare HIDROGEL¸ a avut loc o explozie a cantităţii de HIDROGEL depozitată temporar în incintă, provocând efecte negative atât pe amplasament cât şi în afara acestuia (incendiu de pădure).

Exerciţiul are drept scop testarea principalelor elemente ale Planului de Urgenţă Externă (P.U.E.) și ducerea acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor exploziei de către forţele de intervenţie prevăzute în P.U.E., sub conducerea Centrului de conducere şi coordonare a intervenţiei, cu realizarea măsurilor de protecţie a populaţiei, bunurilor materiale şi factorilor de mediu, precum și antrenarea structurilor de coordonare şi conducere, precum şi pregătirea personalului implicat în cazul producerii unui accident major.

Alte articole:   VIDEO Imagini cu cerbi în duel surprinse în pădurile din Brașov

Pe timpul desfășurării exercițiului se vor acționa sirenele de avertizare din incinta obiectivului, motiv pentru care populația este avertizată să nu intre în panică.

Tot astăzi, începând cu ora 10.00, în cadrul Programului “Școala Altfel” se va desfășura un exercițiu de evacuare la Școala Gimnazială nr. 11 Brașov și vor fi organizate ateliere practice, fiind prezentată tehnica de intervenție.

Foto: arhiva incomod-media.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.