Şcoala altfel la SPS Codlea

Şcoala altfel la SPS Codlea

 

În perioada 26.03-30.03.2018, la Şcoala Profesională Specială Codlea, se desfăşoară activităţi în cadrul programului Şcoala Altfel, începând încă de luni elevii s-au bucurat de un program artistic coordonat de Asociaţia A.C.T.O.R,  activitate coordonată de prof. Toader Lavinia.  Marţi , copiiii au învăţat despre importanţa reciclării şi reutilizării confecţionând obiecte cu specific pascal în cadrul Cercului de mâini îndemânatice coordonat de prof. Urs Simona şi prof. Vîrlan Loredana.

Ziua de miercuri a fost dedicată proiectului judeţean Fantezie, culoare şi gust, coordonat de prof. Milea Melania, prof. Săulescu Nicoleta, prof. Lungoci Maria-Valentina şi asistent social Dorofte Livia. Elevii s-au putut bucura de un program diversificat, cu activităţi realizate în toate atelierele şcolii. La aceste activităţi au participat şi elevi din şcolile de masă: Liceul Teoretic Ioan Pascu Codlea, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Codlea, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Codlea, Şcoala Gimnazială Vulcan şi Şcoala Gimnazială Holbav.  Gazdele şi oaspeţii au avut parte de o surpriză, participând la o adevărată lecţie de gătit susţinută chiar de  maestrul bucătar Chef Burtea Dumitru, acesta pregătindu-le copiilor bucate despre care auzisera, poate, doar la televizor. Surpriza a fost apreciată şi a reprezentat o experienţă de neuitat pentru toţi participanţii.

Acest proiect s-a dorit a fi o poartă deschisă către colaborare între şcoala specială şi şcolile de masă. Dna. Director Grecu Claudia a vorbit despre importanţa cunoaşterii cu adevărat a specificului Şcolii Profesionale Speciale Codlea, elevii care învaţă aici beneficiind de programe educaţionale şi de recuperare diversificate, fiind ancoraţi într-o multitudine de activităţi terapeutice. Copiii sunt confruntaţi cu situaţii diverse de învăţare în scopul sprijinirii procesului de decizie în opţiunea profesională pentru facilitarea integrării lor sociale.

La acest proiect a participat şi dna. Mihaela Călin, reprezentant al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov, care a rămas impresionată de activităţile organizate de elevii şcolii sub îndrumarea cadrelor didactice.

Joi şi vineri, elevii şcolii vor participa la alte activităţi recreative şi educative, după care se vor bucura de o binemeritată vacanţă.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.