Festivalul „Cerbul de Aur” se va desfășura în luna septembrie. Se așteaptă adresa oficială de la Guvern

Festivalul „Cerbul de Aur” se va desfășura în luna septembrie. Se așteaptă adresa oficială de la Guvern

La sfârşitul săptămânii trecute premierul Viorica Dăncilă anunţa că a aprobat finanţarea a 43 de proiecte, cu ocazia Centenarului Marii Unirii, în valoare totală de 14,8 milioane de lei.

Printre aceste proiecte se află și organizarea Festivalului „Cerbul de Aur”, care va primi de la Ministerul Culturii 4,6 milioane de lei.

Conform documentului publicat pe site-ul Ministerului Culturii, festivalul va avea o „anvergură naţională”, iar perioada de pregătire şi desfăşurare va fi aprilie – septembrie 2018.

În acest context, reprezentanţii Primăriei Braşov spun că aşteaptă să primească adresa oficială de la Guvernul României pentru a începe pregătirile.

„Anunţul făcut de Guvern săptămâna trecută este un pas ferm făcut pentru organizarea, în acest an, a festivalului. Municipalitatea şi-a manifestat intenţia de a sprijini evenimentul şi de aceea, încă de la întocmirea bugetului pe acest an am prevăzut şi un capitol aparte pentru susţinerea evenimentului. Urmează ca, după ce primim o adresă oficială din partea TVR şi a Guvernului, să începem o discuţie la nivelul Primăriei şi al Consiliului Local, pentru a stabili partea de cofinanţare, cu care municipiul Braşov va intra în acest eveniment“, a precizat viceprimarul municipiului Braşov, Costel Mihai.

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la organizarea primei ediţii a festivalului, care s-a desfăşurat pentru prima oară în martie 1968, la Teatrul Dramatic Braşov, sub numele de Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Braşov-România“, iar „Cerbul“ a fost atunci doar trofeul.

Alte articole:   Cea de-a 5-a ediţie Alpin Film Festival, un tribut pentru alpinistul Zsolt Török
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.