Adrian Veştea: În luna mai vom semna contractul pentru construcţia Aeroportului de la Ghimbav

Adrian Veştea: În luna mai vom semna contractul pentru construcţia Aeroportului de la Ghimbav

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, stadiul proiectului Aeroportului de la Ghimbav și a strategiei privind continuarea construcției acestuia.

Veștea a anunțat că, la această oră, s-a făcut evaluarea privind eligibilitatea ofertelor celor şase firme interesate de această investiţie. Multe oferte vin din partea unor firme venite în asociere, multe dintre ele și cu subcontractanți – având în vedere volumul mare de lucrări pentru finalizarea Aeroportului.

„Am apelat la un consultant extern, care ne va ajuta atât pe partea tehnică, cât și cea economică. Contractarea se va face sub supravegherea Autorității Naționale de Achiziții Publice. Acum evaluam acum partea tehnică. Sunt peste 500 de pagini la fiecare ofertă. În prima săptămână după Paşti vom avea evaluările finalizate, iar în data de 16 aprilie vom primi ultimul raport, şi vom putea trece la partea economică, iar în cursul lunii mai vom desemna câştigătorul şi vom semna contractul. Tot în această perioadă avem în derulare partea de dirigenţie de şantier, iar marţea viitoare este termen pentru depunerea ofertelor pentru creditul pe care îl vom accesa pentru finalizarea Aeroportului”, a precizat Adrian Veştea.

Alexandru Anghel este coordonatorul proiectului Aeroportului de la Braşov. Este inginer de aviaţie, are studii post universitare în managementul afacerilor şi experienţă în domeniul aeroportuar. A fost manager de proiect la Aeroportul Iaşi, finalizat în termen de doi ani, cu încadrare în bugetul alocat.

„Ne dorim ca, la momentul finalizării Aeroportului, să avem şi studii de piaţă foarte clar efectuate, iar firmele de transport să aibă deja pregătite destinaţiile, să existe protocoale cu instituţiile – vamă, trafic aerian, trebuie înființat un punct de frontieră, pentru care este necesară o Hotărâre de Guvern etc. Pe lângă partea de investiţie, în spate sunt multe alte activităţi, iar toate procedurile trebuie să fie puse la punct, astfel încât lucrurile să funcţioneze ca şi cum Aeroportul ar exista de zece ani”, a precizat Anghel.

În opinia acestuia, există și câteva puncte critice pe partea de investiţie: licitaţiile pot fi contestate, motiv pentru care se poate lungi partea de termene. De asemenea, trebuie făcute demersuri pentru ca ROMATSA – abilitată să asigure traficul aerian să asigure personalul pregătit corespunzător. S-a făcut deja o adresă către MAI, pentru a se pune la punct o Hotărâre de Guvern, în vederea asigurării şi relocării la Braşov de personal specializat pentru înființarea punctului de frontieră și asigurarea de personal specializat.

Primarul din Ghimbav blochează în continuare proiectul

„Conflictul cu Ghimbavul nu s-a încheiat la această oră. Nu sunt procesoman, dar nu mai știu ce să fac. Am rugat să ni se dea avizul de oportunitate. Avem o adresă de la Primăria Ghimbav prin care ni se precizează că secretarul şi arhitectul oraşului au semnat avizul de oportinitate. Mai terbuie o semnătură. Viceprimarul nu are drept de semnătură. Am fost de fiecare dată acolo când am fost invitaţi. Eu, vicepreşedintele Adrian Gabor, secretarul judeţului, directorii din Consiliul Judeţean am mers cu toţii la Ghimbav, dar dl. primar nu a venit. Sper să înţeleagă că Aeroportul nu este al meu, este al comunităţii”, a precizat Veştea.

Avizul de oportunitate, blocat de primarul Ghimbavului Dorel Toma, este necesar pentru elaborarea Planului de Urbanism Zonal.

Termenul propus pentru finalizarea Aeroportului Internaţional de la Ghimbav este jumătatea anului 2020.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
 1. Un Cetatean European frustrat 31 martie 2018, 5:27 PM

  In sfarsit,se pare ca nu se mai poate opri proiectul de catre cei de la „centru”…roata a inceput sa se invarta si prinde viteza si mai multa greutate…doresc celor ce se vor pune in fata ei sa fie doborati si facuti una cu pamantul…
  Multa bafta Dlui Anghel si ii urez multa sustinere si intelegere politica locala…
  Sa fie intr-un ceas bun…
  Doamne Ajuta… ca poate voi zbura la Brasov direct.

  Reply
 2. Sa mearga „dracului” inapoi la Rasnov, unde , cica , a furat bani cu Elena Udrea !!! Astia, mizerabili, n – au pic de rusine !!! Cine ii crede dupa cat au FURAT ???

  Reply
 3. Apropo, istoria cu DGASPC de la Teleorman pt . TELDRUM al „mizeriei” de Dragnea, se repeta la DGASPC Brasov ! Ce dracu face Pachetul Brasov din anul 2014 ??? Dupa sesizarea DNA Brasov, parchetul brasov, a initiat abia in 2016 cercetarea penala, prin care il lasa pe asa zisul director gen. Durna Ghe. sa „FURE” in continuare, impreuna, cot la cot. cu cei din conducerea Consiliului Judetean Brasov ! SE FURA DE LA COPII, MIZERABILILOR !

  Reply
 4. Sa mai spun ca, asa zisa Camera de conturi Brasov, prin asa zisu auditor Musunoi Liviu, s. a. au ACOPERIT furturile de la CJBv, si de la DGASPC BV., iar cei actuali din Camera de Conturi BV. NU AU FACUT NIMIC, nici ei , nici Parchetul Brasov ! Mai „cretinilor” sau fura milioane de euro de la copii institutionalizati ! Ce dracu faceti !!! Cu, sau fara asa zisu DNA, plecati atunci voi la puscarie ! Nu va e rusine ? Pentru ce luati bani de POMANA ? Cretinilor. o spun cu toata raspunderea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.