blog-logo

Turist rănit grav în Munții Făgăraș. S-a solicitat intervenția unui elicopter de la SMURD

Turist rănit grav în Munții Făgăraș. S-a solicitat intervenția unui elicopter de la SMURD

Salvamontistii intervin, duminica, pentru salvarea unui turist ranit in zona Sambata din masivul Fagaras, fiind solicitat ajutorul unui elicopter SMURD pentru transportul victimei la un spital din Targu Mures.
Presedintele Asociatiei Salvatorilor Montani din Romania, Sabin Cornoiu, a declarat, duminica, ca victima are un traumatism grav la coloana si nu poate fi transportata altfel decat cu ajutorul elicopterului.

„Salvamontistii intervin pentru salvarea unui turist accidentat, in varsta de circa 45 de ani, in zona Sambata, din masivul Fagaras. Probabil are un traumatism grav la coloana, iar salvamontistii i-au acordat primul ajutor si l-au stabilizat. S-a considerat ca nu este oportun sa il transporte pana jos, astfel ca s-a solicitat interventia unui elicopter de la SMURD Targu Mures cu un echipaj care cunoaste bine zona. Vizibilitatea este buna dar este un vant puternic, elicopterul a ajuns la victima care va fi transportata, probabil, la un spital din Targu Mures”, a spus Cornoiu, citat de Mediafax.

Alte articole:   Propuneri pentru deschiderea restaurantelor, indiferent de scenariu: Certificat de vaccinare sau test PCR la intrare

Potrivit acestuia, turistul ranit este din judetul Brasov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate