blog-logo

Schiorul Coronei, Alexandru Barbu, a câştigat patru medalii în Muntenegru

Schiorul Coronei, Alexandru Barbu, a câştigat patru medalii în Muntenegru

Schiorii Coronei, Alexandru Barbu și Mihnea Olteanu au participat zilele trecute la Naţionalele Muntenegrului, concurs FIS desfăşurat în staţiunea Kolasin. Alexandru Barbu a terminat competiţia cu patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz, în cele patru probe de slalom, în timp ce în cele două curse de slalom uriaș a reușit să obțină un loc 4.

Colegul mai tânăr de la Corona Braşov, Mihnea Olteanu a reușit să termine concursul de slalom, îmbunătățindu-și astfel punctajul pentru acest sezon.

La finalul competiţiei, Alexandru Barbu a declarat că mici greşeli l-au costat clasarea pe podium şi la slalom uriaş.

„Concurența la pozițiile de pe podium a fost destul de mare, fiind prezenți majoritatea sportivilor de elită din Balcani, așa că medaliile obținute nu pot decât să mă mulțumească. Din păcate, vremea nu a ținut prea mult cu noi. În primele zile, concursurile s-au desfășurat pe ploaie, care apoi s-a transformat în zăpadă, depunându-se un strat de aproximativ un metru în patru zile. La «uriaș» am terminat pe patru în prima zi, făcând mici greșeli care m-au costat o poziție pe podium. În a doua cursă, însă, eram bine după prima tranșă, dar am greșit la un viraj și mi-am pierdut schiul”, a povestit Alexandru, sportivul Coronei.

Alexandru Barbu şi Mihnea Olteanu au parte de două zile de pauză, după care vor participa la o altă competiție FIS, în Bulgaria, cu două curse de slalom și două de slalom uriaș.

Alte articole:   Sondaj: Cu cine ar vota românii duminica viitoare și cine este de vină pentru criza politică?

Un alt sportiv de la Corona, Ioan Achiriloare, a participat la Campionatele Naționale ale Germaniei, la Garmisch-Partenkirchen, terminând pe locurile 19 și 20 cele două curse de coborâre, respectiv pe 37 în întrecerea de super G.

„Sunt mulțumit de cursele de coborâre, am venit la două secunde de omul care a câștigat la Kitzbuhel, Streif. Am concurat cu sportive ai Germaniei din Cupa Europei, iar unora dintre ei am reușit să le iau un pic fața. La Super G am făcut greșeli destul de mari, nu pot fi mulțumit. Per total, însă, a fost o competiție reușită și cred că voi colabora cu echipa Germaniei și în sezonul următor”, a spus Ioan Achiriloaie la revenirea în țară.

De asemenea, tânărul schior al Coronei, Hunor Szoke s-a aflat în aceste zile la startul probelor de slalom și slalom uriaș pentru cadeți, în cadrul Pinocchio, concurs găzduit de stațiunea italiană Abetone. Sportivul braşovean a terminat pe locul 52 la slalom uriaș, în timp ce la slalom a abandonat în cea de-a doua manșă, după o poziție 31 reușită în prima manșă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.