blog-logo

Duster-ul cu șenile, folosit pentru recuperarea unui turist rătăcit (Foto)

Duster-ul cu șenile, folosit pentru recuperarea unui turist rătăcit (Foto)

Un turist din Republica Moldova, care cobora sâmbătă, cu placa de snowboard, din Masivul Postăvarul, ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceţii şi s-a rătăcit, apelând numărul de urgenţă 112.

În urma apelului, jandarmii montani brașoveni au intrat în acțiune, folosind pentru prima dată într-o intervenție, autoturismul cu șenile aflat mai nou în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Brașov.

„Imediat, jandarmii aflați în serviciu au plecat cu Duster-ul cu șenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate. A fost folosit Duster-ul șenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie și de o deplasare pedestră a jandarmilor având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu mașina”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Aldea.

Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus la Cabana Postăvarul, unde şi-a recuperat forţele pentru a putea coborî în siguranţă pe placa de snowboard până în staţiunea Poiana Brașov.

Alte articole:   Sebastian Rusu: Am deranjat „un cuib de viespi” când am descoperit că oamenii de casă intră în Primărie pe uşa din dos a AMB

Foto: IJJ Brasov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov