blog-logo

Ziua Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului ,, Dacian Lancer 18”, la Cincu

Ziua Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului ,, Dacian Lancer 18”, la Cincu

Astăzi, 22 martie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) „Getica” din Cincu, judeţul Braşov, este organizată Ziua Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului ,, Dacian Lancer 18”, începând cu ora 11.30.

Exercițiul are rol de evaluare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est – MNDSE, activitatea fiind realizată de specialişti ai Comandamentului Forţelor Terestre Aliate și monitorizată de Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa.

MNDSE, componentă a Structurii de Forţe a NATO, are misiunea de a asigura, la nivelul de responsabilitate, comanda şi controlul în cadrul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianţei.

La eveniment vor fi prezenți Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, potrivit mapn.ro.

Alte articole:   Mii de articole pirotehnice, găsite în maşina unui brașovean, la Hoghiz

„Dacian Lancer 18” este un exerciţiu de comandament asistat de calculator, executat de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est – MNDSE în perioada 12-23 martie, în cadrul CNII „Getica”, la care participă aproximativ 900 de militari români şi străini.

În cadrul Comandamentului îşi desfăşoară activitatea militari din 15 ţări contributoare – Albania, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Slovacia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi România, care şi-a asumat rolul de naţiune-cadru.

Foto: ziare.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate