blog-logo

Cetăţeni de onoare ai oraşului Râşnov

Cetăţeni de onoare ai oraşului Râşnov

Vineri, 23.03.2018, începând cu ora 15.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Râșnov va avea loc o ședință solemnă, în timpul căreia, familiile a patru persoane declarate cetățeni de onoare post-mortem  ai orașului, vor primi din partea autorităților locale, titlurile onorifice, pentru cei care au avut o contribuție reală la dezvoltarea orașului. Titlurile au fost acordate în ședința de Consiliu Local din data de 30.01.2018.

Având în vedere activitatea de excepție desfășurată, în interesul comunității orașului Râșnov, dar și în semn de prețuire și recunoștință pentru contribuția deosebită adusă la dezvoltarea orașului Râșnov, acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem se referă la următoarele persoane:

  • CONSTANTIN IOSIF – născut în data de 03.01.1951 în comuna Feldioara.

A studiat Facultatea de Medicină Veterinară din București pe care a absolvit-o cu nota 10 devenind medic primar veterinar.

În anul 1977, este numit doctor primar veterinar în orașul Rașnov, funcție pe care a ocupat-o până în anul 2012 când a încetat din viață.

Alte articole:   DAS: Asociațiile și fundațiile pot depune documentele pentru obținerea subvențiilor până la sfărșitul acestei luni

La începutul anilor 1990 împreuna cu Radu Ionescu, Virgil Munteanu și Proca Dorin a reușit depunerea documentației, la Mediaș, pentru introducerea gazului metan în orașul Râșnov.

  • IONESCU HEROIU RADU – născut la 04.07.1935 în Miercurea-Ciuc.

A fost licențiat în Tehnologia Construcțiilor de Mașini, a fost Inginer TCM, șef de șantier la CondMag în mai multe locații din România printre care și Râșnov (șantier 1) începând din anii 1970 până la pensionare.

A participat la construirea unor mari conducte de petrol și gaze, una care trece pe sub Dunăre și una care trece prin Bulgaria până în Rusia.

În Râșnov a ajutat la instalarea gazului metan după revoluție, împreuna cu Virgil Munteanu care a cedat orașului o cotă de gaz de aproximativ 8000 de metri cubi de la Uzina Chimică unde era Director.

  • PROCA DORIN – născut la data de 02.09.1946 , având profesia de Economist.

Alte articole:   Pensii Pilonul II. Cum verifici câți bani ai?

A fost consilier local al orașului Râșnov în perioada 1996-2000 si 2004-2008. În perioada 1990-1992 a fost primar al orașului Râșnov.

În perioada 1992-2007 a fost Director al BCR, filiala Râșnov.

La începutul anilor 1990 împreună cu Radu Ionescu, Virgil Munteanu a reușit depunerea documentației, la Mediaș, pentru introducerea gazului metan în orașul Râșnov.

  • MUNTEANU VIRGIL – născut la data de 19.11.1942 in Săcele-Turcheș.

A absolvit Școala Generală din Săcele apoi Liceul “Andrei Șaguna”. După terminarea liceului a studiat la Universitatea Politehnică din Timișoara , Facultatea de Chimie Industrială și a absolvit în anul 1965.

După terminarea facultății, a lucrat ca inginer stagiar la Combinatul Chimic din Craiova fiind apoi repartizat la intreprinderea Chimică Râșnov. A parcurs pe rând toate etapele din cadrul fabrici de la șef de schimb, la șef de secție și apoi din anul 1979-1991 ca director general al intreprinderii.

Alte articole:   Pensia medie a crescut cu doar 1 leu în trimestrul II, faţă de trimestrul I, în județul Brașov

Din anul 1992 a lucrat la firma proprie până în anul 1994 când a fost invitat să conducă o fabrica de produse chimice în Peru-America de Sud. A condus acea fabrică timp de 6 ani, repatriindu-se în anul 2000, când din nou a preluat o secție de producție, de data aceasta în România, pe care a condus-o până în anul 2002.

În anul 2003 întemeiază o nouă firmă și secție de producție, care a condus-o cu fiul său până în anul 2016. A încetat din viață în 11.04.2016.

La începutul anilor 1990 împreună cu Radu Ionescu, Constantin Iosif și Proca Dorin a reușit depunerea documentației, la Mediaș, pentru introducerea gazului metan în orașul Râșnov.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.