blog-logo

Declaraţia de Unire cu Basarabia, votată în unanimitate de Consiliul Local Brașov

Declaraţia de Unire cu Basarabia, votată în unanimitate de Consiliul Local Brașov

Municipiul Brașov se alătură celor care vor ca Basarabia să revină la patria mamă. Consilierii locali au votat astăzi în unanimitate pentru semnarea Declaraţiei de Unire.

Iniţiativa i-a aparţinut viceprimarului Costel Mihai, iar ideea a fost îmbrăţişată atât de edilul-şef, Georghe Scripcaru, cât şi de Consiliul Local. Mai mult, unul dintre consilieri a propus ca actul reunirii să primească vot absolut, nu simbolic.

Braşovul este cea de-a treia unitate administrativă românească de la vest de Prut care se pronunţă în favoarea refacerii României Mari. Tonul a fost dat de municipiul Buzău, care săptămâna trecută a votat în unanimitate o declaraţie de unire.

Marţi, Consiliul Judeţean Timiş a ratificat tot cu unanimitate o declaraţie similară. Cu o populaţie de peste 260.000 de locuitori, Braşovul devine astfel localitatea din România cu cel mai mare număr de locuitori care a votat unirea cu Basarabia. Între timp, în Republica Moldova, numărul localităţilor care au adoptat declaraţii de unire cu patria română a ajuns la 122.

Alte articole:   Atribuiri directe pentru parcările de reședință din municipiul Brașov. Acte necesare

Distribuie dacă îți place!
 1. Extraordinar gest din partea autoritatilor brasovene! Bravo! Chiar ma gandeam ca va trece Centenarul fara ceva concret . Ne-am saturat de jumatati de masura si vorbe pe la colturi.

  Reply
 2. Pe noi ne intreaba cineva? Poate isi ia Ardealul viteza din marea uniune si lasa loc Moldovei. Care din cate am citit nu prea a fost incantata la vremea respectiva de asa zisa unire care de fapt a cam fost smecherie romaneasca cu acelasi domnitor si in Moldova si in Tara Romaneasca.

  Reply
  • @Willy, ce tot zici tu acolo cu Ardealul?! Lasa propaganda falsa cu Transilvania independenta si lecturile fantasmagorice despre smecherie. Ce domnitor ai fi vrut sa puna? Sau cati? :))

   Transilvania si-a dorit la fel ca celelalte sa fie parte din Romania, pentru ca aici locuitorii au suferit sute de ani de maghiarizare. Cam acelasi lucru cu ce au patit oamenii din Basarabia, doar ca acolo s-a numit rusificare.

   Initiativa autoritatilor este de apreciat si felicitat! Poate in 2018 incepem sa ne desteptam si sa revenim spre granitele Romaniei, asa cum si-au dorit-o si votat-o batranii nostri. Pentru ca acum stau nedrept cateva milioane de romani in afara Romaniei. Si lor nu le este deloc bine asa cum ne este noua acum.

   Reply
   • Cine a venit cu sarma si camionul nu da doi bani pe valorile Ardealului. Normal, sunt venetici, aici e nasol, trebuie sa fii mai parolist, mai serios, mai responsabil. Nu mai intru in detalii, ardelenii le cunosc restul, regatenii opincari te iau de fraier la ei altele sunt idealurile. Ramane asa, oricum nu ne bazam pe nimeni, ce ne deranjeaza e ca suntem trasi inapoi. In rest toata lumea e binevenita, trebuie si mana de lucru. Vrem autostrazi (sa lege toata tara nu doar Ardealul), vrem spitale, vrem scoli. Cerem chiar asa de mult? Degeaba am avea spital modern in Brasov (dar nu avem si nici nu o sa avem) si la Ploiesti daca ajungi in spital te umfla gandacii si in Bucuresti sobolanii. Oamenii sa fie scolarizati cum trebuie peste tot. Ca ii vezi de la o suta de metri in Brasov care sunt moldoveni si care nu. Cu toata invazia moldoveneasca. Dar daca nu se poate in Romania mare, incepi sa te gandesti cand si cand. Ce ar putea fi de facut sa traim ca oamenii? O viata avem, o irosim asa? Oricum tineti minte ce va spune nenea Willy: lumea asta e impartita dupa religii nu dupa tari. Unde se termina influenta si bisericile Vaticanului acolo se termina Europa si occidentul. De unde au influenta astia cu ortodoxia de acolo incepe influenta Rusiei. Asa ca sa nu va mirati cand unii considera Europa pana la Carpati. E treaba veche. Nu ca ar fi catolicii mai buni ca ortodocsii dar beleaua e din cauza Rusiei. Oricum, urmaresc cu interes si ingrijorare noile declaratii de unire. In caz de belea Ardealul iese oricum castigator (vezi investitiile din zona). Ca sa parafrazez: „Dumnezeu sa binecuvanteze Regatul”. Cu Rusii in flanc in curand o sa luam meditatii la geografie.

    Reply
 3. ASTEPTAM ZIUA CAND PARLAMENTELE CELOR DOUA TARI, DESPARTITE ARBITRAR DE UN PACT MONSTRUOS SEMNAT DE RIBENTROP SI MOLOTOV ,VOR DA VESTEA ASTEPTATA DE 78 DE ANI DE ROMANII DE PRETUTINDENI.

  Reply
 4. Mai bine ati fi curatat un pic zapada pe Dobrogeanu Gherea, unde dimineata la 08.00, nu trecuse nici un plug si cateva zeci de masini au blocat intraga intersectie pe cateva sute de metrii. Cat despre aceste mari acte istorice, le-as lasa un pic deoparte si m-as uita la faptul ca suntem pe ultimul sau penultimul loc din Uniunea Europeana, cam la orice criteriu de civilizatie si asta dupa 30 de ani de la cadere regimului comunismului. Despe pesonajul Gherea, nascut in Rusia, marxist convins, al carui fiu Alexandu, a fost membru fondator in Partidul Comunist Roman, un partid format din lichele vremii de inceput de secol 19, mai bine ati discuta sa schimbati numele strazii. Cateva sugestii de nume: Liviu Dragnea, Viorel Dancila, Florinel Iordache etc, personajele care conduca acum acesta frumoasa tara, care, cum gresit scriam inainte, se gaseste si pe locuri funtase: dupa Siria, suntem tara din care au emigrat in ultimii ani cei mai multi cetateni! De ce oare? As zice sa ne gandim un pic cum ne mutam capitala de la Bucuresti la Viena, ca-i o discutie mai folositoare. (ca parca la Viena se duc politicienii nostri din Bucuresti cand au probleme de sanatate, nu in Basarabia)

  Reply
 5. Esti un mare nesimțit. Te ascunzi și după un pseudonim ! Ai măcar idee de cât au suferit cei care au vrut Unirea tuturor Românilor? Unire care nu a reprezentat decât o realitate istorică?

  Reply
 6. Compara cineva mai-sus maghiarizarea timp de sute de ani a Transilvaniei cu rusificarea Basarabiei. Nu e nicio asemănare între ele. Românii din Transilvania aveau școli, universități, biserici și drepturi. Cei din Basarabia n-aveau nimic, rusificarea era totală. De altfel, după „marea unire”, mulți români transilvăneni au fost oripilați de subdezvoltarea, dezordinea și corupția ce le-a venit din Regat.

  Reply
 7. Ia vedeti ce scenarii studiaza cadetii mai nou la WEST POINT. Am voie sa pun link?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate