blog-logo

Podul dintre Crihalma şi Comăna, distrus de inundații. Circulaţia este oprită

Podul dintre Crihalma şi Comăna, distrus de inundații. Circulaţia este oprită

Podul peste Olt, dintre Crihalma şi Comăna, a fost afectat de inundaţiile din ultimele zile. Din cauza buștenilor aduși de apele mari ale râului, podul a fost deformat, iar structura de rezistență afectată.

Podul, peste care treceau și mașini, este realizat din lemn și a fost distrus parțial. Două picioare de susținere au fost rupte și nu se mai poate trece pe pod decât pe jos, fiind un pericol pentru orice autovehicul care se avântă să-l treacă.

Astfel, ciruculaţia rutieră în zonă este oprită, până la rezolvarea situației, iar sătenii din Crihalma, care nu se încumetă să-l treacă, pot ajunge în Comăna doar făcând un ocol de aproape 40 de kilometri.

Alte articole:   INCREDIBIL Pentru ce a cerut finanţare administraţia Coliban de la bugetul de stat?!

În aceste condiții, primarul comunei Comăna a cerut ajutor Consiliului Județean Brașov, în vederea obţinerii finanţării de la Guvernul României.

 „Podul este deteriorat foarte tare, s-au rupt două picioare de susținere. Trebuie să luăm o decizie și să remediem de urgență cei doi stâlpi, pentru că suntem într-o situație de urgență. Microbuzul școlii nu poate să ducă copiii la școală, mașina de lăptărie nu poate să vină, trebuie să ocolească, profesorii nu pot să ajungă la școală, oamenii nu pot ajunge la primărie, e dezastru. Trebuie să găsim o soluție ca podul să fie reparat, să se poată circula, chiar dacă cu un tonaj mai mic și apoi să facem o cerere la Guvern să ne dea bani, să facem unul nou pentru că dacă se mai întâmplă încă o dată și nu e exclus, se rupe cu totul“, a declarat Viorel Grusea, primarul comunei Comăna, pentru fagarasultau.ro.

Potrivit prefectului județului Braşov, Marian Rasaliu, podul de la Comăna este inclus în lista de lucrări, alături de  repararea drumurilor, podurilor şi podeţelor afectate de inundaţii, din județ, dar şi pentru decolmatarea şi curăţarea canalelor de scurgere, pentru care se va cere finanţare de la Guvernul României.

Alte articole:   Teatrul Sică Alexandrescu, obligat de instanţă să reia concursul pentru postul de secretar literar

În prezent se lucrează la documentaţii, urmând ca la sfârșitul săptămânii, dosarele să fie trimise la Guvern.

Foto: Francezul din Cobor

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Podul a fost puternic afectat de buștenii și gunoaiele aduse de apele mari ale râului, iar struct… […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate