Răzvan Popa: Parlamentul European susține impozitarea companiilor în țara în care acestea fac profit

Răzvan Popa: Parlamentul European susține impozitarea companiilor în țara în care acestea fac profit

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa anunță că în Parlamentul European a fost votat Raportul referitor la propunerea de Directivă a Consiliului privind o bază fiscală comună a societăților. Directiva vizează stabilirea unui set unic de norme de calculare a bazei fiscale a societăților pe piața internă a UE.

Raportul Parlamentului European cu privire la Directivă subliniază necesitatea taxării profitului multinaționalelor în țara în care acestea își desfășoară activitatea, măsură care să fie aplicată inclusiv companiilor digitale.

„Am votat în Parlamentul European raportul care face referire la propunerea de Directivă a Consiliului privind o bază fiscală comună a societăților, având în vedere extinderea sectorului economiei digitale. Acesta definește ceea ce înseamnă prezența digitală apărută în numeroase sectoare economice, în vederea taxării companiilor digitale. Societățile care produc profit într-un stat membru, fără a avea un sediu acolo, ci doar o cifra de afaceri stabilă în respectiva țară, ar trebui tratate în același fel cu firmele care sunt prezente fizic pe teritorul unui stat. Aceasta înseamnă ca profiturile să fie impozitate în țările unde sunt obținute. Directiva propusă de Consiliu instituie un sistem privind o baza comună pentru impozitarea anumitor societăți și stabilește norme de calculare a bazei respectiv. Este vorba inclusiv de măsuri privind combaterea practicilor de evitare a obligațiilor fiscale și care vizează dimensiunea internațională a sistemului fiscal propus. În propunerea Consiliului, normele se aplicau societăților care erau membre ale unui grup consolidat în scopuri de contabilitate financiara și cu un venit total consolidat al grupului care depășea 750 de milioane de euro. Parlamentul European susține scăderea pragului la 40 de milioane de euro și
introducerea unui concept de instituție digitală permanentă, pentru monitorizarea profiturilor companiilor digitale. Aceasta măsură ar rezolva problema taxării multinaționalelor care nu plătesc impozitele aferente statului membru, deși își desfășoară activitatea în acesta”, arată europarlamentarul PSD.

Alte articole:   750 de persoane infectate la Brașov. La nivel național sunt 19.257
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.