blog-logo

Studenții Universității Transilvania vor „scana” toate clădirile vechi din Centrul Istoric

Studenții Universității Transilvania vor „scana” toate clădirile vechi din Centrul Istoric

Studenții Universității Transilvania vor face un inventar al clădirilor din Centrul Istoric al orașului, pe baza căruia municipalitatea va știi ce clădiri să renoveze prima dată, în cadrul unei colaborări între Primăria Brașov, OAR și Universitatea Transilvania.

Primarul George Scripcaru şi preşedintele Ordinului Arhitecților din România (OAR) – filiala Braşov-Covasna Harghita, arh. Johannes Bertleff, s-au întâlnit vineri, cu rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan, pentru a stabili modul de colaborare dintre Primărie, Universitate şi OAR, pentru implementarea proiectului de reabilitare a faţadelor clădirilor din Centrul Istoric, ca o primă etapă în implementarea prevederilor Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a cădirilor, modificată prin Legea nr. 166/2016.

Alte articole:   Un politician brașovean vrea să fie administrator la Electrica

În cadrul întâlnirii s-a stabilit ca specialiştii şi studenţii universităţii să realizeze inventarului clădirilor dinCentrul Istoric, prin scanarea faţadelor ,,de la stradă” a clădirilor, a acoperişurilor, şi, acolo unde este posibil, a faţadelor din curţile interioare şi chiar realizarea planurilor în releveu pentru fiecare apartament.

Totodată, aceştia vor realiza şi etapa de informare a proprietarilor şi de culegere de date din teren.

La finalul acestui proces, Municipalitatea îşi propune să aibă o imagine foarte clară a ceea ce înseamnă patrimoniul urbanistic din zona centrului istoric. Pe baza acestui inventar, Municipalitatea va realiza o prioritizare a nevoii de reabilitare a faţadelor şi acoperişurilor clădirilor din această zonă, după care va cofinanţa, conform prevederilor legale, lucrările de reabilitare necesare, în funcţie de lista de priorităţi.

Alte articole:   Un individ, probabil drogat, fără permis, a făcut prăpăd în Cartierul Noua FOTO & VIDEO

La întâlnire au mai pariticipat și viceprimarul Laszlo Barabas, arhitectul-şef Marilena Manolache şi preşedintele ,,Asociaţiei Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii”, asociaţie care s-a implicat activ în realizarea acestui proiect.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate