blog-logo

Ordinul Arhitecților se implică în realizarea studiilor pentru Sala Polivalentă

Ordinul Arhitecților se implică în realizarea studiilor pentru Sala Polivalentă

Primarul George Scripcaru a avut vineri  o întâlnire cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita, pentru a stabili etapele necesare pentru construirea Sălii Polivalente în zona fostului Stadion Municipal.

În cadrul discuţiei, la care au mai participat viceprimarul Laszlo Barabas şi reprezentanţii Direcţiei Tehnice şi Direcţiei Arhitect-Şef din Primăria Braşov, au fost abordate mai multe teme vizând realizarea acestui obiectiv. Printre acestea: studiile necesare pentru demararea construirii sălii, dimensiunile sau poziţia acesteia, modul de asigurare a locurilor de parcare, ce facilităţi ar trebui să le ofere sala, amenajările exterioare, modul în care construirea acestei săli va angrena dezvoltarea întregii zone.

Ordinul Arhitecţilor s-a angajat ca, într-o prima etapă, să sprijine acest proiect prin realizarea studiilor necesare demarării investiţiei, de la studiul de trafic sau geotehnic şi până la studiul urbanistic, astfel încât în momentul lansării achiziţiei publice pentru proiectare să existe toate elementele necesare elaborării proiectului tehnic.

În ceea ce priveşte capacitatea sălii, discuţiile s-au axat pe două direcţii. Una, referitoare la capacitatea sălii prin prisma viitoarelor evenimente sportive şi culturale pe care şi le propune municipalitatea să le organizeze aici, iar cea de a doua, prin spaţiile conexe care trebuie create, inclusiv numărul de locuri de parcare. Demararea studiilor pentru acestui ia în calcul ipoteza unei săli cu o capacitate de 15.000 de locuri.

În funcţie de rezultatele analizelor preliminare, de studii, de experienţa din alte oraşe în edificarea de astfel de construcţii, va fi stabilit numărul optim de locuri.

Totodată, primarul le-a solicitat arhitecţilor prezenţi ca OAR să acorde sprijin municipalităţii în toate fazele realizării acestui proiect, având în vedere importanţa lui pentru oraşul nostru.
La bugetul local s-a uprevăzut 1,5 milioane de lei pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru construirea sălii polivalente.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Aproape 40% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, în Brașov, București și alte trei județe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate