blog-logo

„Luna plantării arborilor 2018”. Direcţia Silvică Brașov va împăduri peste 50 de hectare

„Luna plantării arborilor 2018”. Direcţia Silvică Brașov va împăduri peste 50 de hectare

Acţiunile de regenerare a pădurilor cât şi cele dedicate „Luna plantării arborilor” se circumscriu recunoaşterii crescânde a rolului deţinut de pădurile gospodărite durabil în ceea ce priveşte atenuarea efectelor schimbărilor climatice, ca şi a beneficiilor oferite în materie de lemn şi servicii de mediu .

Joi s-a deschis oficial „Luna Plantării Arborilor”, iar în cadrul acestei acțiuni, Direcţia Silvică Brașov va realiza, în această primăvară, lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafață de 51 de ha.

Totodată, se vor desfășura acțiuni de plantare și în curtea gimnaziilor, cu participarea elevilor.

„Direcția Silvică Brașov va împăduri suprafața de 51 de ha. Vom planta 300.000 de puieți forestieri. Vom desfășura diferite activități la școli gimnaziale: a planta efectiv cu copii în curtea școlii să vadă nu numai cum se plantează dar ci cum cresc puieții plantați de ei, ” a declarat reprezentantul instituției, Alina Curtu, citat de radiomures.ro.

Evenimentele se vor desfăşura până în 15 aprilie, și îşi propun să sensibilizeze atât publicul, cât şi factorii decizionali, cu privire la importanţa pădurilor şi rolul lor în menţinerea echilibrului ecologic.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate