blog-logo

Vremea se schimbă radical de duminică. România, lovită de un val de aer arctic

Vremea se schimbă radical de duminică. România, lovită de un val de aer arctic

Vremea va fi plăcută până sâmbătă, apoi temperaturile scad continuu şi va ninge în multe zone din ţară, inclusiv în Capitală, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentanților ANM, de duminică se preconizează o răcire cu precipitații sub formă de ninsoare, care continuă și la începutul săptămânii viitoare.

Masa de aer extrem de rece din zona Polului Nord, va coborî treptat şi va cuprinde cea mai mare parte a Europei, inclusiv România. Spre mijlocul săptămânii viitoare acest val de aer arctic se va apropia chiar de ţărmul nordic al Mării Mediterane. Asta înseamnă că vremea se va răci rapid în majoritatea ţărilor de pe continent, iar ploile se vor transforma în ninsori.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Așadar, în România, între 18 și 20 martie vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârșitul celei de a doua săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade.

O scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului.

În Transilvania, la începutul săptămânii 19-25 martie, se va resimți o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creștere treptată, spre aproximativ 10 grade ziua și 0 grade noaptea, pe 25 martie.

Ulterior, temperaturile vor crește din nou.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate