blog-logo

Incompetență, inconștiență sau miserupism la Compania Apa? Este sau nu potabila apa din Brașov?

Incompetență, inconștiență sau miserupism la Compania Apa? Este sau nu potabila apa din Brașov?

Un prim comunicat la Companiei Apa Brașov anunța, fără tăgadă, că apa din Săcele și mai multe cartiere din Brașov NU ESTE POTABILĂ.

Deja a existat panică în rândul oamenilor, care au golit rafturile cu apă plată şi minerală din magazine. Cu două ore înainte de miezul nopţii, Compania Apa emanează un nou comunicat, „cu noi informaţii importante”.

Iată cum înţelege să (nu) comunice informaţii care ţin de sănătatea populaţiei cei de la Compania Apa, care cred că braşovenii şi-au doctoratul în chimie:

„La ora 21.00, parametrul de turbiditate s-a deteriorat în zonele Răcădău, Timiş-Triaj, Centru, Astra, Schei şi în municipiul Săcele. Menţionăm că turbiditatea este doar unul dintre numeroşii parametri care ar putea afecta potabilitatea apei şi că toţi ceilalţi parametri fizico-chimici sunt respectaţi. Compania Apa Braşov precizează pentru publicul consumator că singurul
parametru care a fost afectat până la această oră este doar turbiditatea.

Alte articole:   Marius Budăi: Am trei variante pentru recalcularea pensiilor

Faţă de valoarea standard de 10 unităţi, turbiditatea măsurată este:

 • – Zona Gării – 14,8
 • – Zona Centru Star – 8,42
 • – Zona Bariţiu – 2,7

Având în vedere că situaţia s-ar putea deteriora, recomandăm ca, din motive de precauţie, apa să fie fiartă înainte de consum”.

Acum, Dumnezeu știe ce înseamnă zona Gării sau zona Centru Star. Cretinilor, dacă apa era infestată cu vreo bacterie sau virus mortal, ce se întâmpla? Nu cumva trebuia să precizați punctual pe ce străzi, de la ce număr până la ce număr, livrați și facturați mâl?

Mai mult, cu câteva ore înainte, s-a lansat în mediul online ideea că primul comunicat de presă ar fi fost dat presei din greşeală, de o persoană care nu era autorizată (!!!???). Oamenii ăştia sunt conştienţi, oare, de ceea ce fac? (Adică cineva a ticluit un comunicat de presă cu informaţii că apa nu e potabilă şi se aştepta o confirmare a analizelor, comunicat trimis din greşeală în spaţiu public, după care s-a încercat subversiv să se spună că nu e așa? Oare cât de proști ne cred?)

Alte articole:   Ninge abundent în centrul țării. DRDP acționează cu 70 de utilaje

Revenind la ultimul comunicat, tovarăşii de la Compania Apa „ne recomandă”. Nu spun clar dacă ESTE POTABILĂ sau NU! Vorbim despre aceiaşi tovarăşi care pretind că sunt manageri şi iau indemnizaţii care depăşesc cu mult nesimţirea, doar pentru că noi, braşovenii, ne plătim facturile! Şi doar atât!

Au existat candidaţi în campania electorală de la alegerile electorale trecute care promiteau că fac ordine în cuibuşorul de nebunii de pe strada Crişana, dar odată ajunşi în funcţii, se pare că lucrurile au fost trecute cu vederea. Probabil peste patru ani, se reia subiectul, la fel ca aeroportul, autostrada, spitalul etc.

Vom vedea ce spun şefii Primăriei Braşov şi Consiliului Judeţean despre modul cum se joacă nişte unii cu sănătatea populaţiei. Asta, dacă cumva îi interesează şi pe ei sănătatea populaţiei. Sau poate există alte motive,de altă natură, pentru care sunt de neclintit indivizi cocoțați în posturi călduțe și care își așteaptă indemnizațiile de șmecher manager.

Alte articole:   Uleiul de măsline se va scumpi în următoarea perioadă

Până una – alta, Direcţia de Sănătate Publică spune că NU E POTABILĂ. Nu recomandă fierberea apei…

Distribuie dacă îți place!
 1. Castrare!

  Reply
 2. La intersectia dintre strazile Toamnei cu Harmanului, apa era maro si toate formele de maro si azi dimineata! Asa ca nu mi s-a parut nici potabila si nici de facut baie!

  Reply
 3. Asa ceva este absolut intorabil!!! Otraviti populatia cu buna stiinta? Demisia, de urgenta!!!!

  Reply
 4. Dar prefectul Marian Rasaliu care are in atributii comunicarea in situatii de urgentace face? Cum are grija de populatia judetului? Eu sunt obligata sa stau cu ochii ora de ora pe siteul companiei Apa? Cum se face informarea rapida a populatiei in asfel de situatii de alerta? Doamna ministru Carmen Dan stie de toata povestea asta?De asta a venit azi la BV? E un atentat la siguranta populatiei

  Reply
 5. […] Incompetență, inconștiență sau miserupism la Compania Apa? Este sau nu potabila apa din Brașov… […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.