blog-logo

Alarmă de la Compania Apa: nu beți apă de la robinet

Alarmă de la Compania Apa: nu beți apă de la robinet

Ca urmare a codului roșu de inundații, s-au înregistrat creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Tărlung care au impus golirea controlată a lacului de acumulare care asigură sursa principală de apă a municipiilor Brașov și Săcele. Aceasta a condus la creșterea turbidității (apa este foarte tulbure) mult peste valorile obișnuite.

Pentru asigurarea unui regim de continuitate în procesul de furnizare a apei potabile către populație, Compania Apa Brașov a fost nevoită să efectueze o serie de manevre pentru a cupla rețeaua publică de distribuție la sursele alternative existente pentru astfel de situații. Astfel, pentru completarea necesarului de apă au fost activate sursele subterane aflate în zona Hărman – Prejmer – Sânpetru ce pot asigura apă potabilă prin pompare din puțurile de mare adâncime.

Alte articole:   Marian Rasaliu, contre cu Ludovic Orban, pe tema construirii de camioane

„Precizăm că ne confruntăm cu un fenomen ce nu a putut fi evitat și pentru intrarea în normalitate vom fi nevoiți să facem în continuare o serie de manevre în rețeaua publică de distribuție. Cu toate acestea, este posibil ca, în anumite zone, alimentarea cu apă să fie insuficientă sau să aibă o turbiditate mai mare”, se arată în comunicatul Companiei Apa.

Zonele mai afectate sunt: Săcele, Răcădău (parțial), Timiș – Triaj, Centru, Astra și Schei.

Situația ar trebui să revină treptat la normalitate în următoarea perioadă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate