blog-logo

Cursuri de formare profesională gratuite organizate la AJOFM Braşov în martie

În luna martie 2018 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: agent de securitate, casier, confecționer-asamblor articole din textile, cosmetician, inspector (refent) resurse umane, operator introducere, validare si prelucrare date, ospătar, recepționer hotel si sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 28 martie 2018. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul pentru cursul de recepționer hotel; liceul cu diploma de bacalaureat pentru
cursul de inspector (referent) resurse umane si studii minime obligatorii pentru cursurile de: agent securitate (fara cazier), casier, confecționer-asamblor articole din textile, operator introducere, validare si prelucrare date, ospătar si sudor.

Alte articole:   Moşii de toamnă, zi de pomenire a sufletelor celor adormiţi

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variaza intre 2 si 6 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesionala sunt următoarele:

• actul de identitate, în original şi copie;
• certificat de naştere, în original şi copie;
• actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
• actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
• cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
• recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Alte articole:   Brașoveanul Marian Barbu, validat de Comitetul Executiv al FRF

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Distribuie dacă îți place!
  1. Buna ziua, sunt Blanaru Costel, si as dorii sa aflu daca se poate face un curs de calificare cu o adevernita de studii care rezulta ca elevul a terminat cele 12 clase, dar fara diploma de bac, si ca dureaza pana se elibereaza certificatul de la liceul respectiv, de exemplu daca se poate face un curs de: Electronica, ori Informatica, sau Programator, sau trebuie sau elevul trebuie sa urmeze un curs pe un alt domeniu pentru a avea o calificare , si abia dupa sa poata sa faca un curs pe domeniul care ai place de exemplu: de Electronica , Informatica sau Programator, va multumesc.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.