Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Astăzi, începe prima etapă a înscrierii copiilor la şcoală, în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2018-2019.

Cererile de înscriere la şcoală pentru anul şcolar 2018 – 2019 se pot depune începând de astăzi şi până pe 26 martie. a doua etapă fiind programată în perioada 12 – 18 aprilie.

Conform metodologiei de înscriere în învăţământul primar, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, care se va desfășura în perioada 1- 23 martie.

În ceea ce priveşte înscrierea la şcoală, cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei. Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00 (luni – vineri).

Cea de-a doua etapă, 12 – 18 aprilie, este rezervată pentru copiii care nu au fost înscrişi în prima fază sau care nu au participat la aceasta, cererile urmând să fie completate din nou în funcţie de locurile disponibile, potrivit calendarului înscrieri şcoală 2018.

Potrivit planului de şcolarizare propus de IŞJ Braşov, în anul şcolar 2018-2019 ar urma să fie cuprinşi 5.511 elevi, în 253 de clase, dintre care 246 de copii vor învăţa în sistem simultan.

Alte articole:   Alina Bica a demisionat de la șefia DIICOT

Foto: arhiva/radioiasi.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap