blog-logo

Consiliul Local înfiinţează „Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Sfântul Nicolae”

Consiliul Local înfiinţează „Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Sfântul Nicolae”

Legea 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, oferă posibilitatea înfiinţării şi funcţionării centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, ca structuri cu sau fără personalitate juridică, în subordinea consiliilor locale.

În acest context, Direcția de Servicii Sociale Brașov a prevăzut în organigramă „Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu  Sfântul Nicolae”.

„Centrul «Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Sfântul Nicolae» va oferi servicii de asistență socială, asistență medicală și recuperare/reabilitare funcțională în regim ambulatoriu pentru persoanele adulte cu dizabilități de pe raza Municipiului Brașov. Pentru o perioadă determinată de timp, de maxim opt ore/zi, beneficiarii centrului vor avea acces la o gamă variată de servicii adecvate nevoilor lor”, a declarat pentru newsbv.ro viceprimarul Costel Mihai.

Alte articole:   Asociația Pro Infrastructură: România încheie anul 2022 cu mai puțin de 1.000 de km de autostradă și drum expres

Concret, este vorba despre asistență și suport în vederea reabilitării, respectiv reintegrării sociale prin activităţi de informare, evaluare și consiliere socială, servicii de terapie ocupaţională: instruire pentru utilizarea de diverse dispozitive asistive, ateliere creativ terapeutice, educație pentru deprinderea abilităţilor de viaţă independentă prin activități de preparare hrană, servire masă, igienă personală, spălat efecte personale, management financiar – personal, îngrijirea locuinței, activități de petrecere a timpului liber de tip activităţi fizice în sală şi în aer liber, activități  cultural – artistice educaționale și recreative, grup de auto-suport pentru beneficiari și aparținători, suport emoţional-religios.

De asemenea, edilii au în vedere şi asistență și suport în vederea reabilitării/reintegrării profesionale prin activități de orientare vocațională, facilitarea accesului pe piața muncii, activități educative de instruire de tip ateliere lucrative, consiliere psihologică,  consiliere individuală și de grup, psihoterapie, terapii de relaxare, servicii de diagnosticare şi evaluare a stării de sănătate, de recuperare şi reabilitare funcţională prin fizioterapie, hidroterapie, kinetoterapie, terapie prin masaj.

„«Centrul Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Sfântul Nicolae» își propune să pună în practică acele măsuri eficiente şi adecvate, personalizate, inclusiv prin punerea la dispoziţie a tehnologiilor şi dispozitivelor asistive şi sprijinul reciproc între persoane cu aceleaşi probleme, care permit persoanelor cu dizabilităţi să obţină şi să-şi menţină maximum de autonomie şi să-şi dezvolte potenţialul fizic, mintal, social, educaţional şi profesional, în vederea deplinei integrări şi participări în toate aspectele vieţii. Direcția de Servicii Sociale Brașov deține spațiu adecvat pentru înființarea «Centrului Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu  Sfântul Nicolae», conform standardelor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a mai precizat viceprimarul Costel Mihai.

Distribuie dacă îți place!
 1. Abia acuma le-a venit mintea la cap la cei de la primarie?!/
  de cand trebuiau sa infiinteze un astfel de centru, de ani de zile, bine ca ne-au murit parintii si bunicii, acuma nu mai avem unde ii duce.
  E campanie electorala deja!?
  Cu un bou si lingusitor ca Costel, omul lui Scripcaru, la ce sa te astepti, un impostor analfabet.
  Rusine
  Iar comisiile si actele pentru dobandirea certificatului de handicam se amana cu lunile si se cer enorme, imposibilul, pana atunci ne chinuim cu batranii paralizati.
  Halal oras si Primarie, numai pentru interesul lor.

  Reply
 2. Buna ziua, cum as putea obtine mai multe detalii despre centrul dumneavoastra? As fi interesata pentru tatal meu.
  Va multumesc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.