Fostul şef al Poliţiei Săcele, achitat definitiv în dosarul privind atribuirea ilegală a unor locuinţe ANL

Fostul şef al Poliţiei Săcele, achitat definitiv în dosarul privind atribuirea ilegală a unor locuinţe ANL

După mai bine de doi ani de procese, fostul şef al Poliţiei Săcele, Valentin Leţ, a fost declarat nevinovat printr-o decizie definitivă, de acuzaţiile care i se aduceau în dosarul în care fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, privind atribuirea ilegală a unor locuinţe ANL.

În același dosar, alături de acesta, au fost trimise în judecată alte opt persoane, printre care şi foştii primari ai municipiului Săcele, Vasile Laţa şi Radu Florea Nistor.

Potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel Braşov, Valentin Leţ a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, în formă continuată (5 acte materiale). Achitaţi au fost şi Radu-Petru Ispas, Radu Florea Nistor, Daniel Ciurea, Ovidiu Ciprian Cioca, Laurenţiu Pricope, Sebastian-Adelin Mircioiu şi Victor Şerban.

Singurul condamnat este Vasile Laţa, care a primit 8 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani şi 8 luni, fiind găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată (3 acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu.

Instanţa le-a aplicat inculpaţilor Daniel Ciurea, Ovidiu Ciprian Cioca, Laurenţiu Pricope, Sebastian-Adelin Mircioiu şi Victor Şerban câte o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Pe latură civilă, instanţa a respins ca nefondată acţiunea formulată de partea civilă şi a ridicat sechestrul asigurător luat pe 17 iunie 2015 asupra bunurilor imobile aparţinând celor nouă persoane judecate în dosar.

Alte articole:   31 mai - Ziua Mondială fără Tutun
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.