blog-logo

DN73, reparat 30%. Va fi gata la finalul anului viitor

DN73, reparat 30%. Va fi gata la finalul anului viitor

Drumul National 73 (care face legătura între localitățile Brașov – Râșnov – Bran – Fundata – Câmpulung – Pitești), pe o lungime de 103,25 km, pe teritoriul județelor Brașov si Argeș, face obiectul unui program de modernizare printr-un contract desfășurat de CNAIR prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Valoarea totala a contractului este de peste 275 de milioane de lei (din care FEDR asigura 85%). În acest scop drumul, a fost predat încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a patru firme (AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR DEVELOPMENT SRL – TRACTEBEL ENGINEERING SA), care se ocupă de lucrările de modernizare.

Alte articole:   SONDAJ: Geoană vs. Kovesi la alegerile prezidențiale, procente intenție de vot. Prognoză pentru parlamentare

Data estimata de finalizare a lucrărilor de modernizare este decembrie 2019, iar progresul fizic al lucrărilor în acest moment este de aproximativ 30%.

Lucrările vizează în principal lărgirea drumului la minimum 8 metri (din care 7 metri partea carosabila), ranforsarea lui pentru un trafic de 11,5 tone, reconstrucția completa a 6 poduri si reabilitarea altor 20, dar si lărgirea unor curbe, refacerea podețelor, construirea de șanțuri de evacuarea apei pluviale si întărirea prin ziduri de sprijin.

Pana atunci, în urma notificării din partea DRDP Brașov, antreprenorul a si început un program de reparații pe porțiunile cele mai afectate de gropi (cu mixtura stocabilă), iar după ce temperaturile vor permite acest lucru, chiar si cu asfalt prelucrat la cald. Din 15 martie șantierul urmează sa fie redeschis pe mai multe porțiuni în sectorul de pe teritoriul județului Brașov, susține Adriana Alexandrina Nicula, directorul general regional al CNAIR Brașov.

Alte articole:   Accident de muncă la Protecția Consumatorului Brașov

Pe toata perioada șantierului (chiar și în sezonul rece) constructorul a instalat indicatoare de avertizare si atenționare și au fost instituite și restricții de viteza de maxim 30 de km/h pe porțiunile afectate de șantier, precum și pe cele deteriorate.

„Precizăm că pe nicio porțiune a DN73 din județul Brașov nu a fost turnat covorul asfaltic final, iar lucrările nu au fost recepționate. Ceea ce pare ca o porțiune terminata (între Brașov și Cristian de exemplu) sunt doar straturi de asfalt de bază, pe care a fost permisă circulația doar pentru ca pe timpul iernii, când șantierul este în conservare, traficul să nu fie îngreunat. La fel s-a întâmplat și cu numeroase podețe de pe traseu”, precizează Nicula.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.