blog-logo

Două colegii din Brașov, printre cele mai bune licee francofone din Europa

Două colegii din Brașov, printre cele mai bune licee francofone din Europa

Forumul regional LabelFrancEducation, care se desfăşoară în perioada 25-28 februarie 2018, la Sibiu, reuneşte reprezentantii a 40 de instituţii de învăţământ bilingve din nouă ţări din regiune, printre care se găsesc şi două colegii din Braşov.

„Creat în 2012, LabelFrancEducation este acordat de către Ministerul francez al Europei şi Afacerilor Externe filierelor bilingve francofone de excelenţă care propun cursuri intensive de limba franceză, precum şi cel puţin o disciplină non lingvistică studiată în limba franceză, conform programei oficiale din ţara în care se află instituţia de învăţămant respectivă”, spun reprezentanţii Agenţiei pentru învăţământul francez în străinătate (AEFE).

Reţeaua este compusă din 209 şcoli şi licee bilingve din 44 de ţări, totalizând un număr de 95.700 de elevi din învăţământul preuniversitar.

Alte articole:   România, printre principalii producători de dovleac din UE

În Braşov, două licee au primit LabelFrancÉducation: Colegiul Naţional Dr. Ioan Mesota şi Colegiul Naţional Andrei Şaguna.

România este prima ţară europeană care găzduieşte un Forum regional LabelFrancEducation. Prima întâlnire de acest gen s-a desfăşurat în 2017, la Cairo (Egipt), şi a fost consacrată Africii de Nord şi Orientului Mijlociu, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franţei.

Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei în România şi de Institutul Francez din România. Printre temele de discuţie se află cooperarea educativă regională, scopurile concrete ale învăţământului bilingv şi provocările profesionale actuale ale profesorilor de franceză. La eveniment vor participa reprezentanţi din Bulgaria, Cehia, Rusia, Letonia, Polonia, Republica Moldova, România, Slovacia şi Ungaria.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.