Numărul brașovenilor internați cu gripă a crescut

Numărul brașovenilor internați cu gripă a crescut

Deși, numărul cazurilor de gripă, în ultima săptămână, a scăzut de la 176 la 172, a crescut numărul de pacienți internați cu acest diagnostic.

Astfel, în săptămâna 12-18.02.2018, din cele 172 de cazuri de gripă, 32 de pacienți au necesitat internare. Numărul acestora fiind de aproape cinci ori mai mare față săptămâna anterioară când au fost internate 6 persoane.

Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta cuprină între 15 și 49 de ani, 13 fiind internați.

29 de bolnavi sunt din grupa de vârstă 5-14 ani, cinci fiind tratați în spital, iar 26, din grupa 2-4 ani, șapte fiind internaţi. De altfel, în total, 60 de copii (cinci cu vârste sub un an) au fost diagnosticaţi cu gripă, dintre care 13 (un bebeluș) au avut nevoie de îngrijire spitalicească.

Potrivit statisticilor Serviciului de Supraveghere şi Control Bolilor Transmisibile (SSCTB) din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în aceeași perioadă, și numărul celor cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a crescut la 2.257 de cazuri, faţă de 2.245 în săptămâna anterioară, iar numărul celor spitalizați este de peste trei ori mai mare, 71 de internări față de 22 în săptămâna anterioară.

În schimb, au fost mai puţine cazuri de pneumonie. Cei care au ajuns la medic cu acest diagnostic au fost în număr de 447, dintre care 134 persoane internate, faţă de 570 şi 135 de persoane spitalizate în săptămâna anterioară.

Alte articole:   Braşovul, pe locul al III-lea la nivel naţional, la numărul de divorţuri

Citește și: O brașoveancă a murit din cauza gripei

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.