blog-logo

Prefectul cere revocarea hotărârii prin care s-a aprobat strategia de termoficare a Brașovului

Prefectul cere revocarea hotărârii prin care s-a aprobat strategia de termoficare a Brașovului

Brașovul este primul oraş din ţara care a elaborat Strategia de Încălzire a Municipiului, conform cerinţelor impuse de normele tehnico economice de la nivelul Uniunii Europene.

Până în anul 2050, autoritățile locale trebuie sa implementeze toate soluţiile găsite la problemele actuale ale sistemului centralizat de încălzire.

Problema este că Hotărârea Consiliului Local prin care s-a aprobat strategia trebuie revocată la solicitarea prefectului Brașovului, Marian Rasaliu, la sesizarea Asociației Pro Democrația că nu s-au respectat prevederile legale.

Motivul? Nu s-a făcut o dezbatere publică pe această temă, deși este o chestiune de interes pentru întreaga comunitate.

„Întâi am cerut Primăriei sa retraga proiectul de pe ordinea de zi, dar nu ne-au băgat în seamă, iar ulterior am solicitat prefectului anularea hotărârii. Deși am atentionat că se încalcă legea, că este un document important ce vizează tot municipiul, au ignorat solicitarea noastra. Nu este atât de greu să faci o informare publică, o consultare și dezbateri publice reale, nu închipuite, pe probleme de interes general. Nu știu de ce este atât de greu să informezi onest și corect cetățenii”, a declarat pentru newsbv.ro Mihaela Cârstea, reprezentanta Asociaţiei Pro Democraţia – Clubul Braşov.
În acest context, municipalitatea trebuie să reia de la zero procedura privind aprobarea strategiei de termoficare, începând cu organizarea unei dezbateri publice pe această temă.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Marius Toanchină: ”România Educată” a lui Iohannis și Orban este cea în care 800.000 de copii sunt excluși de la educație

Leave a Reply

Your email address will not be published.