Parteneriat strategic între Liceul Johannes Honterus și Centrul Cultural German Brașov

Parteneriat strategic între Liceul Johannes Honterus și Centrul Cultural German Brașov

Parteneriatul strategic intre Liceul german brasovean si Centrul Cultural German din Brasov a fost semnat si prezentat ieri consiliului consultativ al parintilor al Liceului Johannes Honterus. Acest parteneriat a luat ființă la initiativa consilierului local al FDGR Braşov, Cristian Macedonschi.

Directorul liceului, prof. Radu Chivărean, a prezentat luni oportunitatile colaborarii parintilor in sedinta convocata de presedintele comitetului consultativ al parintilor din cadrul Liceului Johannes Honterus.

Parteneriatul se va desfășura pe trei paliere principale

Profesorii liceului vor avea ocazia sa se specializeze si sa-si aprofundeze cunostintele de limba germana in cadrul Centrului Cultural German, primind suportul financiar atat de la scoală, cât si de la Fundatia Saxonia.

Alte articole:   Avancronica partidei SR Brașov - CSO Plopeni

Elevilor le stă la dispozitie infrastructura Centrului Cultural German, precum biblioteca, sălile de lectura și pot participa la toate activitatile culturale ale centrului atat ca voluntari, cât si ca participanti.

Prin intermediul parteneriatului vor putea fi organizate schimburi de elevi si profesori cu scoli din Germania, un prim proiect Erasmus+, fiind deja initiat cu Fundatia Solaris din Chemnitz. Acest proiect va fi coordonat de brasoveanca Grațiela Hennig, specialist în proiecte europene din cadrul fundatiei germane.

„M-am implicat in stabilirea unei legaturi stranse intre Liceul Johannes Honterus si Centrul Cultural German Brasov in calitate de fost elev al liceului german, parinte, dar si reprezentant al Forumului German in Consiliul Local Brasov la initiativa consulului german la Sibiu, domnul Hans E. Tischler. Sunt extrem de interesat de bunul mers al lucrurilori la scolile brasovene si de mentinerea unui nivel ridicat al actului educativ pentru elevii brasoveni“, ne-a declarat reprezentantul Forumului German, Cristian Macedonschi

La sedinta consiliului consultativ al parintilor a fost prezentă, la invitația lui Macedonschi, directoarea Centrului Cultural German, Roxana Florescu, care a prezentat oportunitatile colaborarii si oferta completa educativa si culturala din acest an.

Alte articole:   Attila Kovács, președintele UDMR Brașov: Vrem să continuăm munca începută

Tot in cadrul acestei sedinte a fost anuntat si parteneriatul strategic cu asociatia parintilor „ProHonterus“, asociatie extrem de activa si implicata in a sustine activitatile liceului german brasovean.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii Asociatiei „ProHonterus“ au anuntat organizarea cupei de schi traditionala a liceului, „Honterus – Skipokal“ pe data de 2 martie 2018, pe pârtia Lupului – D3.
La eveniment sunt asteptati atât elevii, cât si parintii si sustinatorii, acesta fiind cel mai important si de amploare eveniment de iarna al liceului german brasovean.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate