blog-logo

Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ are nevoie de reabilitare, pentru a nu fi închis

Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ are nevoie de reabilitare, pentru a nu fi închis

Una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din municipiul Brașov, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, are nevoie urgentă de reabilitare şi modernizare, pentru a nu fi închis.

Clădirea nu mai corespunde măsurilor de siguranță impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), astfel Primăria Braşov va face o expertiză tehnică în vederea reabilitării şi modernizării unității de învăţământ.

Anunţul pentru serviciile de expertiză tehnică şi pentru întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) a fost lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea contractului pentru realizarea documentaţiilor este estimată la 112.980 lei, fără TVA (134.446 lei, cu TVA), iar consultantul care va câştiga licitaţia va trebui să termine expertiza şi celelalte documente în termen de trei luni.

Alte articole:   402 elevi din județul Brașov au ales să învețe online din cauza COVID-19

Clădirea nu mai prezintă siguranță

Primele expertize arată că probleme mari sunt la mansarda Corpului A, care este din lemn şi nu îndeplineşte condiţiile impuse de ISU.

De asemenea, holurile şi uşile clădirilor sînt înguste şi nu permit evacuarea elevilor în caz de incendiu, climatizarea este deficitară, ceea ce a dus şi la deteriorarea finisajelor interioare, pardoselile pe culoare şi încăperi sunt uzate, iar unele clase şi grupuri sanitare, ca urmare a defecţiunilor repetate la instalaţii, au pereţii umezi şi cu mucegai.

Totodată, ferestrele şi uşile sunt deteriorate, iar instalaţiile electrice sunt vechi şi nu mai prezintă siguranţă.

În aceste condiții, clădiea trebuie consolidată, reabilitată şi dotată cu instalaţii noi, pentru a asigura condiţii optime pentru învăţământ.

Alte articole:   Astăzi va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000

Proiectul prevede lucrări de consolidare, extindere, reabilitare şi modernizare a celor două corpuri, dotarea sălilor de clasă, laboratoarelor, atelierelor şi sălii de sport.

Corpul A, al clădirii, a fost construit în anul 1770, iar din 1953 este unitate de învățământ. În anul 1963 acesta a fost supraetajat, iar Corpul B a fost construit în anul 1973.

Corpul A al Colegiului „Maria Baiulescu“ a fost reabilitat în 2003, 2006 şi 2008, când au fost dotate şi atelierele.

În prezent, peste 400 de elevi învață în cele două corpuri de clădire.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate