blog-logo

publicitate

Mara Mareș: Este aberant să dai BAC-ul înainte de absolvirea liceului

Mara Mareș: Este aberant să dai BAC-ul înainte de absolvirea liceului

Deputatul PNL Mara Mareș spune că este aberant ca Bacalaureatul să se desfășoare înainte ca elevii să fie absolvenți și e necesară modificarea legii şi că, în curând, PSD poate propune să ne înscriem la doctorat direct de pe băncile liceului

Deputatul liberal Mara Mareș a anunțat depunerea unei inițiative legislative prin care din 2019 să se elimine posibilitatea ca examenul de bacalaureat să se defășoare în timpul anului școlar, înainte ca elevii de liceu să fie absolvenți, așa cum s-a întâmplat în acest an:

„Profitând de un articol formulat nefericit din Legea Educației Naționale, prin decizia fostului ministru al Educației, Liviu «Genunche» Pop, în acest an, anumite probe din examenul de bacalaureat se desfășoară încă din luna februarie, înainte ca elevii să fie absolvenți de liceu. Mai exact, potrivit alin. (7) al art.78, se prevede că unele evaluări se pot desfășura în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al II-lea. Practic, cei care nu au absolvit învățământul liceal la momentul susținerii probelor de examene obțin dreptul de a susține examenul de bacalaureat. Acest text de lege recunoaște, anticipat, calitatea de absolvent unor persoane care, în mod obiectiv, nu aveau cum să fi dobândit această calitate întrucât anul școlar nu s-a finalizat. Mai mult, se poate ajunge în situația în care unii elevi pot rămâne cu situația școlară neîncheiată (nepromovare) și să ajungă ca, la finalul anului școlar, să nu aibă dreptul de a susține examenul de bacalaureat. Care o să fie următoarea propunere și inovație educațională a PSD? Eventual ca licența să fie susținută înainte de obținerea de note de trecere la toate examenele din timpul facultății? Sau să ne putem înscrie la doctorat direct de pe băncile liceului?” – a declarat deputatul brașovean.

Alte articole:   Despre comunitatea “Mums in Business Internațional Brașov” cu Adriana Sava

În consecință, președintele TNL, Mara Mareș, a anunțat că va depune o inițiativă legislativă care să nu permită organizarea Bacalaureatului înainte de absolvirea liceului:

„În acest context, este complet legitimă nemulțumirea și revolta profesorilor care consideră că este aberant ca anumite probe să se desfășoare în timpul anului școlar. Prin umare, consider că este necesară modificarea legii pentru ca, începând de anul viitor, doar absolvenții de liceu să poată susține examenul de Bbacalaureat. De aceea, voi depune o inițiativă legislativă care propune abrogarea aliniatului 7 al art.78 din Legea Educației Naționale și care permite organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat în timpul anului școlar, înainte de absolvirea liceului”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Si daca PNL nu se autosabota la alegeri, nu mai aveai discursul asta.

  Reply
  • Poate nici servici de deputat nu avea. Barosanii s-au tras in spate au bagat in linia intai gugustiucii asteapta sa fie belita justitia (nu ca ar fi ceva de capul justitiei de acuma caci altfel nu lua Dragnea si medicii spagari cu suspendare) si dupa aia cand se netezeste calea de ciordit zboara gugustiucii si vin din nou greii PNL. Pam, pam! Orice asemanare cu realitatea e cel putin ciudata dar perfect normala in Romania, Polonia, Ungaria si alte tari.

   Reply
 2. Deci fata asta a facut liceul si facultatea in Anglia si vine acum sa isi dea cu parerea despre invatamantul din Romania?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.