blog-logo

Contele Dracula rămâne fără primar

Contele Dracula rămâne fără primar

Agenţia Naţională de Integritate a câştigat procesul cu primarul comunei Bran, Rareş Rădăcină, care a contestat decizia ANI prin care era declarat incompatibil cu funcţia pe care o deţine.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de primarul Rareş Rădăcină şi a menţinut sentinţa pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Braşov. Sentinţa ÎCCJ este definitivă.

Pe vremea când era viceprimarul comunei Bran, în cazul lui Rareş Rădăcină, ANI a constatat starea de incompatibilitate din cauză că, simultan cu funcția de edil, a deținut și funcțiile de administrator în cadrul a două societăți comerciale.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate (mandatul 2012 – 2016), întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcțiile de administrator în cadrul a două societăți comerciale (în perioadele 27 iunie 2012 – 12 noiembrie 2013”, se arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate.

Contactat de newsbv.ro, prefectul Marian Rasaliu a precizat că nu a primit înştiinţare oficială de la isntanţă asupra acestei decizii, pentru a lua ulterior deciziile prevăzute de Legea administraţiei publice locale privind vacantarea postului şi sesiarea Guvernului pentru organizarea de alegeri anticipate parţiale pentru postul de primar la Bran.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Salariul mediu net a crescut cu 49 de lei în iunie

Leave a Reply

Your email address will not be published.