blog-logo

Mara Mareș cere măsuri pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mara Mareș cere măsuri pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

„Deoarece noi consumăm mai mult bunuri din import, creșterea economică de 7% s-a dus în buzunarele altora. Guvernul trebuie să sprijine urgent producătorii de bunuri și servicii autohtoni, pentru ca banii cheltuiți de români să rămână în România!”, spune deputatul PNL Mara Mareș.

Conform datelor INS, în primele 10 luni ale anului 2017 în România s-a importat mâncare în valoare de 5 miliarde de euro.

„Vă dați seama ce ar fi însemnat dacă banii aceștia ar fi fost cheltuiți pe bunuri produse în România? Am fi avut o infuzie de capital majoră în economia noastră, am fi avut zeci de mii de locuri de muncă în plus, terenurile agricole ar fi fost lucrate și statul ar fi colectat foarte mult din taxe și impozite. De ce oamenii nu resimt creșterea economică record de 7 procente? Pentru că banii s-au scurs în afara țării: 1,3 miliarde de euro pe produse animale, 1,5 miliarde de euro pe produse vegetale şi produse alimentare, 2 miliarde de euro pe băuturi şi tutun”, spune Mara Mareș.

Alte articole:   20.01.2021 150 de cazuri noi de Covid-19, la Brașov. Incidența în județ este 2,51

La ora la care discutăm, cu fiecare leu cheltuit pe mâncare importată, plătim producătorii și angajații din alte state. Iar aici vina este a Guvernului, care în loc să se tot schimbe, și să se tot învârtă în jurul problemelor cu legea ale unor borfași din PSD și să tot numească analfabeți în fotolii de ministru, ar trebui să ia măsuri de sprijinire a producției și producătorilor autohtoni de alimente, spune parlamentarul brașovean.

„Dar, din cauza inacțiunii Guvernului, din cauza preocupărilor guvernamentale care sunt total anapoda, practic cu fiecare leu pe care noi îl cheltuim pe mâncare, trimitem bani în afara țării.
Cum noi câștigăm în lei, iar străinii vând mâncarea în euro, cererea pentru euro crește și euro se întărește față de leu. Este un cerc vicios simplu, pe care îl poate înțelege oricine – mai puțin un Guvern incompetent. Iar de aici încep să apară probleme în lanț: se scumpesc creditele, cresc ratele, cresc dobânzile – ceea ce descurajează antreprenoriatul și afectează bugetele personale ale fiecăruia dintre noi”, a afirmat Mara Mareș.

Alte articole:   Concert online, joi, de la 19.00

Aceasta spune că solicită Guvernului să vină urgent cu un plan de sprijinire a producției autohtone de produse alimentare, pentru ca banii pe care-i cheltuim să rămână în țară, iar creșterea economică să nu se mai întoarcă împotriva noastră, „sub forma unui euro crescut și a unui trai mai scump”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Tuta lui tata s-a trezit vorbind. Păi, fă piți, dacă erai așa grijulie cu producătorii autohtoni, vezi că ai pierdut trenul. Moldoveanul semianalfabet vrea să cumpere autobuze din Străinezia în loc să le facă la Roman Brașov.

  Reply
  • Singurul lucru pe care il poate face Roman SA este sa isi vanda terenurile si sa darame halele. Camioane sau autobuze cu tehnologie din 1970 nu mai vrea nimeni.

   Reply
 2. Ah, și într-o dimineață m-am trezit cu chef de a mai zice și eu ceva…
  Și cum fetele de la coafor nu se ridică la nivelul discuției, am făcut un comunicat în care nu vorbesc despre nimic. Dar guvernul e de vină, iar PNL e extraordinar, nu-i așa?

  Reply
 3. Daca stii atat de bine ce trebuie sa faca guvernul, de ce ai ales partidul care nu a vrut sa castige sub nici o forma alegerile? Poate pentru ca e mai usor sa vorbesti decat sa faci?

  Reply
 4. Cine zice ca asa ne trebuie daca nu iesim la vot sa monitorizeze declaratiile emise de miss cartof. Poate asa se lamureste asupra unor aspecte pe care noi astia care poate eram in greva electorala de nu am votat le mirosisem demult. PSD + PNL = USL. Si etc. Ati uitat?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate