blog-logo

Șeful Poliției Locale din Brașov, la pescuit cu mașina instituției

După ce newsbv.ro a publicat videoclipurile în care un polițist local bătea crunt un om al străzii într-un birou, noi informații, despre ce se întâmplă la Poliția Locală Brașov, ne-au parvenit pe mai multe surse.

Astfel, un cititor ne-a trimis fotografia alăturată, unde se vede mașina Poliției Locale parcată pe malul lacului de la Căpeni. Șeful Poliției Locale ieșise la relaxare, la pescuit, după stresul cotidian de la locul de muncă.

Chestiunea a fost reclamată şi la Parchet, alături de alte abuzuri ale şefului Poliţiei Locale, dar procurorii au închis dosarul.

Un alt cititor spune că poliţistul bătăuş Adrian Negruşi a beneficiat de foarte mare clemenţă din partea lui Nicolae Aldea, „şef al întregului personal din subordine”, cu următoarele atribuţii:„organizează, planifică şi conduce întreaga activitate a Poliţiei Locale Braşov” şi „asigură măsuri pentru rezolvarea operativă a cererilor, a sesizărilor şi a reclamaţiilor cetăţenilor, în conformitate cu prevederile legale”, conform site-ului oficial al Poliţiei Locale.

Alte articole:   Expoziția ŢARA BÂRSEI - Spațiu meşteşugăresc multicultural - Centrul Cultural Reduta

În data de 8 august 2014, Parchetul a sesizat Poliția Locală că a început urmărirea penală a lui Negruși. În aceeași zi, Nicolae Aldea a decis mutarea lui Negruși, care fusese șeful Serviciului Poliție Turistică, la compartimentul Achiziții Publice. Asta până în data de 31.01.2015, când şeful Poliţiei Locale a decis suspendarea contractului de muncă începând cu data de 2.02.2015.

Iar acest lucru s-a întâmplat în contextul în care Statutul funţinarului public specifică foarte clar ce ar fi trebuit să facă, dacă tot scrie pe site-ul instituţiei că este „şef al întregului personal din subordine”.

Iată extrasul din Lege:

Art. 94 
(1) Raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand functionarul public se afla in una dintre urmatoarele situatii:
m) in cazul in care s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h); 

Alte articole:   Reglementările din domeniul construcţiilor vor fi simplificate. Unele prevederi sunt din 1970

Art. 54 
Poate ocupa o functie publica persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
h) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea.

Un alt cititor ne-a scris că împotriva lui Nicolae Aldea a fost depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov (nr. 8425/P/2015), din cauză că a obligat agenţii să plătească din buzunar combustibilul folosit pentru maşinile de serviciu pe perioada când, de exemplu, se păzeau anumite panouri electorale…

Alte articole:   Mandat de arestare pentru un bărbat acuzat de furt calificat!

Dacă Negruşi a fost condamnat pentru faptele sale, întrebarea către consilierii locali braşoveni este dacă sunt de acord cu ce a făcut în exerciţiul funcţiunii şeful Poliţiei Locale, Nicolae Aldea, şi dacă este firesc ca toate aceste situaţii să aibă loc…

După cum ne-am obişnuit, probabil şi de această dată sesizările venite din partea presei vor fi tratate precum în proverbul „Câinii latră, caravana trece”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Nu dezinformați… nu Aldea a cerut bani pentru combustibil când sau păzit panourile, bani a cerut Plopeanu și ne-a amenințat, iar cine nu a plătit a fost luat de pe mașina și a fost trimis sa patruleze singur pe Str Mihael Waiss, la momentul respectiv sau dat pentru cine a achitat chitanțe cu antetul “ politia comunitară” , cu toate ca fusese înființata de aproape doi ani politia locală. Și mai întrebați angajați poliției locale, dacă stiu ca aceasta instituție are instructor sportiv și de câte ori a fost acesta văzut la pregătire sportiva sau de câte ori sa făcut așa ceva?

  Reply
 2. Inceperea urmaririi penale nu este totuna cu trimiterea in judecata, iar ambele sunt foarte diferite de o condamnare. Mare atentie la trrmeni si la ce sugerati prin amestecarea lor, un jurnalist ar trebui sa denunte abuzurile, dar acolo unde sunt, nu sa le sugereze amestecand franturi de adevar cu manipulări intentionate ale termenilor juridici pentru a induce idei false cititorilor!

  Reply
 3. Ce cauta fostul militian ALDEA, un fost militian „bataus”, in conucerea politiei locale ??? De cand zeci de ani tov. Aldea sta la conducerea acestei insitutii a Primariei Brasov ? Era pensionar , cand a fost numit ! Ce „dracu” mai cauta aceasta MIZERIE la conducere ??? Poate inculpatul de Scripcaru (hotul), ia bani prin cine este complicea lui in instanta . Restul comentariilor de mai sus sunt nule si de 2 bani ! Mersi.

  Reply
 4. La ce preocupari are politia falsa nici nu putea fi numita in conducere o persoana mai potrivita.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate