Se schimbă modul de testare pentru probele biologice care stabilesc alcoolemia

Se schimbă modul de testare pentru probele biologice care stabilesc alcoolemia

Din luna iunie, probele biologice pentru testarea alcoolemiei, în cazul conducătorii auto, vor trebui procesate exclusiv cu un dispozitiv special, care trebuie să se afle în dotarea tuturor Serviciilor IML din ţară, printre care se numără și cel din Brașov.

Măsura este impusă de decizia comună a Institutului de Medicină Legală Mina Minovici şi Consiliului Superior de Medicină Legală, care prevede că vor fi acceptate doar rezultatele testelor efectuate cu noua metodă, potrivit capital.ro.

Echipamentul costă aproximativ 50.000 de euro, iar achiziţionarea acestuia este obligatorie pentru a nu se ajunge la retragerea acreditării Serviciului de Medicină Legală.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Alte articole:   Întreruperi de gaz și curent în două localități din județul Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Am baut seara 2 pahare de vin de casa iar a doua zi la ora 1 aveam 0,06 la alcooltest .Nu mi.a venit sa creed ca mai am alcool in corp.Am mers la sange si am luat 2 probe.
    Am 90 kg. Cat poate iesi la sange?.Nu am stiut ca s.a modificat legea .Este o aberatie 0785946491

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate