Propunere de bun simț: Modificarea numelui unei pârtii din Poiana Brașov

O propunere de bun simț din partea societății civile a fost înregistrată astăzi la Registratura Primăriei Brașov, în atenția primarului George Scripcaru.

Documentul a fost depus de Mircea Sevaciuc, fost deținut politic și membru fondator al Miscarii „15 Noiembrie”, care solicită schimbarea denumirii pârtiei Bradul, din stațiunea Poiana Brașov.

Mircea Sevaciuc

Mircea Sevaciuc a declarat, în exclusivitate pentru newsbv.ro, că „propunerea prezentului demers este simplă și la obiect. Adăugarea la numele de  «Bradul» a doua cuvinte: «LUI  BABEȘ». Astfel, noua denumire va fi  Pârtia «Bradul lui Babeș” din Poiana Brasov. Simplu, dar profund! Tânăra generație, români din țară și de pretutindeni, turiști din Europa și din lume trebuie să știe că România are un «Jan Palach» al ei – «Eroul-Martir» Liviu Cornel Babeș”.

In ziua de 2 martie 1989, artistul  brașovean Liviu Cornel Babeș și-a dat foc pe Pârtia Bradul din Poiana Brașov, în semn de protest față de regimul comunist. Înainte de a se autoincendia, Liviu Babeș a țintuit cu un cuțit de vânătoare, pe un brad, un carton galben, scris cu majuscule negre: „Stop Mörder!  Braşov = Auschwitz”.

Schiorul scoțian Douglas Wallace, care a încercat să-i salveze viața, a văzut mesajul politic a lui Babeș de pe brad – la adresa dictatorului  Ceaușescu. Întors în Marea Britanie, Wallace a povestit pentru BBC, Sunday Times etc., despre protestul anticomunist de la Brașov. Știrea a făcut înconjurul lumii!

Alte articole:   A treia licitație pentru Studiul de Fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Codlea

  Mentionez ca: Primaria Brasov a acordat –  Liviu Cornel Babes  prin H.C.L. nr. 170/1996 titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Brasov Post- Mortem.  Deasemenea , prin Legea 93/1997 emisa  de Parlament – Liviu Cornel Babes a fost declarat “Erou – Martir.” al Romaniei.

Respect pentru istorie,responsabilitate pentru prezent, solutii pentru viitor!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap