Numărul cazurilor de gripă a ajuns la un nou record

Numărul cazurilor de gripă a ajuns la un nou record

Nnumărul braşovenilor, care au ajuns la medic cu afecţiuni respiratorii specifice sezonului rece este din ce în ce mai mare, iar îmbolnăvirile gripale stabilesc noi recorduri de incidenţă.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, numărul persoaneler care au fost diagnosticate cu gripă s-a dublat, de la 80 de cazuri în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2018, la 176 de cazuri în săptămâna 5 – 11 februarie.

Pe de altă parte, numărul bolnavilor care au avut nevoie de internare a scăzut de la 16 săptămâna anterioară, la 6 internări, săptămâna trecută.

Cei mai mulți dintre cei gripați au vârste între 15 şi 49 de ani – 59, unul fiind spitalizat. 25 de bolnavi sunt din grupa de vârstă 5-14 ani, cinci fiind internaţi. De altfel, în total, 86 de copii (nouă cu vârste sub un an) au fost diagnosticaţi cu gripă, dintre care cinci au fost spitalizaţi.

A crescut și numărul braşoveni cu boli specifice sezonului rece. Săptămâna trecută au fost înregistrate 2.991de cazuri, faţă de 2.136, în săptămâna anterioară.

Chiar dacă au fost considerabil mai multe cazuri, cele internate au fost mai puţine faţă de săptămâna anterioară , de la 218 la 183.

Ponderea cea mai mare a fost celor cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 2.245 de cazuri, din care 22 au fost spitalizaţi.

Alte articole:   Acțiune de ecologizare în Parcul Național Piatra Craiului

Alţi 570 de braşoveni au ajuns la medic cu pneumonie, iar 135 de persoane dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Specialiștii recomandă ca în cazul apariţiei simptomelor de boală, să mergeţi mai întâi la medicul de familie sau în centrele de permanenţă, pentru a vă institui un tratament corect.

Esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor sunt măsurile de igienă personală, dar și evitarea locurilor aglomerate.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap