Primăria speră să termine luna aceasta lucrările la blocul de pe strada Molidului

Primăria speră să termine luna aceasta lucrările la blocul de pe strada Molidului

Lucrările la consolidarea subsolului de la blocul de pe strada Molidului sunt în desfășurare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, pana in prezent au fost executat 11 injectori (micropiloti care contin o cantitate mai mare de suspensie si o bara de titan. Suspensia este un amestec din apa, ciment si bentonita), la 3-4 metri in aval de cavitate.

„Desi in proiectul initial au fost prevazuti 10 injectori, la 9 m adancime, expertii au constatat ca mai este nevoie si executia celui de al 11-lea, la 12 m adancime. La executia celor 11 injectori s-au utilizat aproximativ 26 m.c. de suspensie. A inceput umplerea treptata a cavitatii, in straturi de 25 de cm, cu un material cu permeabilitate redusă (practic, impermeabil), omogen din punct de vedere granulometric, care să aibă aproximativ aceeşi rigiditate cu terenul înconjurător. Compoziţia care se va folosi pentru umplerea cavităţii va fi, pentru un metru cub, următorul: ciment – 100 de kg, nisip, sort 0-3 – 1.500 de kg, bentonită – 50 kg, silicat de sodiu – 10 litri, apă – 400 de litri. Totodata, in cavitate s-au executat si 3 injectori, la 12 m adancime, la un unghi de 45 de grade si urmeaza al patrulea. Speram ca pana la sfarsitul lunii februarie sa finalizam aceste lucrari”, a precizat Toarcea.

Alte articole:   VIDEO Conducerea Spitalului Județean a lămurit problema paturilor ATI destinate bolnavilor de coronavirus! De la finalul lunii vom avea 13 paturi noi, complet echipate!

Foto: Primăria Brașov

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate