Percheziţii la un Cămin de Bătrâni din Moieciu de Jos

Percheziţii la un Cămin de Bătrâni din Moieciu de Jos

Poliţiştii Braşoveni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov desfăşoară percheziţii la Căminul de Bătrâni din Moieciu de Jos. Din primele informaţii, percheziţia este efectuată într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.  Poliţiştii vor oferi informaţii suplimentare după finalizarea percheziţiilor.

Acelaşi cămin a mai fost controlat şi amendat în 2016  cu 57.000 de lei. Comisia  care a efectuta verificarea a fost formată din reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Comisariatului Judeţean pentru Protecţie Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

Echipele de control au găsit atunci mai multe deficienţe. Angajatorul a primit la muncă patru  persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă în formă scrisă anterior începerii activităţii. De asemenea, au fost încălcate prevederile legale referitoare la repausul săptămânal, munca suplimentară, munca în zi de sărbătoare legală, transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

Mai mult, instituţia acorda servicii sociale fără deţinerea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale. În plus, mai multe alimente nu aveau etichete, iar ouăle nu erau dezinfectate.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Prima minivacanță din 2020. Câte zile libere vor mai fi în acest an
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.