blog-logo

2017, în cifre, la Curtea de Apel Brașov

2017, în cifre, la Curtea de Apel Brașov

Luni, 12 februarie 2018, la sediul Curţii de Apel Braşov a avut loc prezentarea Bilanţului activităţii desfăşurate pe anul 2017 la nivelul acestei instanţe, dezbătut în cadrul Adunării generale a judecătorilor, cu participarea magistraţilor judecători ai Curţii de Apel Braşov şi ai preşedinţilor de instanţe din raza de competenţă a curţii de apel, potrivit unui comunicat semnat de judecător Răzvan Cosmin Dicu, purtător de cuvânt.

La şedinţa de bilanţ au participat din partea Consiliului Superior al Magistraturii judecătoarele Nicoleta Ţînţ şi Lia Savonea.

Anul 2017 a reprezentat pentru sistemul judiciar continuarea procesului de reformă, scopul urmărit fiind acela de îmbunătăţire continuă a calităţii actului de justiţie. Rezultatele reflectate de bilanţ sunt expresia contribuţiei magistraţilor, a fiecărui angajat din cadrul instanţelor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, iar analiza realizată permite evaluarea rezultatelor obținute și valorificarea acestora mai ales pentru a identifica deficiențele și modalitățile de remediere.

Alte articole:   Trei cutremure în Vrancea, în noaptea de luni spre marți

Volumul de activitate

Pentru anul 2017, volumul total de activitate la nivelul Curții de Apel Braşov în ansamblul ei este reprezentat de 114.183 dosare, din care 31.118 au fost reportate din anul anterior (stoc), iar 83.065 au fost înregistrate în cursul anului; din acest total, au fost soluţionate 83.372 dosare, astfel încât anul 2017 s-a încheiat cu un stoc de 30811 dosare.
În ceea ce priveşte activitatea proprie a Curţii de Apel Braşov, anul 2017 a debutat cu un stoc de 1.747 dosare. În cursul anului s-au înregistrat 6.556 cauze noi, iar din totalul dosarelor rulate –8.303– au fost soluționate 6.322, rămânând la 31.12.2017 un stoc de 1.981 dosare.

Alte articole:   Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre condițiile și regulile examenului

Indicele general de operativitate al Curţii în ansamblul ei, incluzând şi toate instanţele din raza de competenţă, se situează la 74,79%. Indicele de operativitate pentru instanţa Curtea de Apel Braşov a fost de 77,73%.

În anul 2017 la Curtea de Apel Braşov s-a reuşit implementarea Aplicaţiei „transmitere date în sistem securizat” (TDS).
Implementarea acestor aplicaţii se încadrează în acțiunile care au ca obiectiv în 2017 realizarea conceptului de dosar electronic, fiind vorba despre: expedierea actelor de procedură în format electronic la nivelul Curții de Apel Brașov, aplicația Info dosar – Fișă dosar, care oferă afișarea din internet a unor informații privind dosarele înregistrate la nivelul Curții de Apel Brașov, precum și vizualizarea în integralitatea lor a documentelor emise de instanță și editate în Ecris și a celor depuse la dosar și atașate în sistemul Ecris.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Săcele și Părău

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate