blog-logo

Atenție la țepele pe care le poți lua după ce îţi vinzi mașina!

Atenție la țepele pe care le poți lua după ce îţi vinzi mașina!

Tot mai multe sunt cazurile unor oameni care ajung să fie păgubiţi din cauza sistemului birocratic, dar şi a necunoaşterii prevederilor legale.

De data aceasta, vorbim despre păţaniilor celor care şi-au vândut maşinilem, şi-au încasat banii şi le-au radiat de la Finanţe, dar nu au mai mers să le radieze şi de la Poliţie (evident, altă coadă, altă distracţie.)

Problema se pune de ce mai trebuie pus cetăţeanul pe drumuri, după ce a fost la Finanţe, să facă două drumuri, pentru ca se presupune ca în 2018 exista baze de date la alte institutii la care Politia are acces.
Foarte mulţi români ajung să ia calea instanţelor, care să conteste amenzi de viteză, de neplata a rivignietei, de care se face vinovat noul proprietar. Nu mai vorbim ce se întâmplă în caz de accident, cu fugă de la locul evenimentului, că te trezeşti la miez de noapte şi dus la secţie să dai explicaţii.
Mai mult, haideţi să punem problema si în alt fel – daca un astfel de autoturism cumparat si neînmatriculat de noul proprietar, ajunge sa fie folosit în acte criminale, şi – poate nu e exagerat sa amintim si de terorism, avand in vedere contextul geo politic – nu se pierde timp pretios pentru identificarea adevaratului proprietar?
Iată câteva situaţii concrete, şi poate cineva înţelege că ar trebui simplificată această procedură, prin care eventual noul proprietar să fie obligat să declare autoturismul la Poliţia de la locul lui de reşedinţă.
Irimias Petrica „Se cauta auto cu nr. BN-05-GGD. Fac postarea aceasta în speranța că poate cineva din zona Brasov urmărește pagina, și poate cunoaste mașină în cauza. Am vândut un Ford Focus cu numărul BN-05-GGD, în Comarnic, în 2016. In 2017 am primit o amenda de rovinieta, acum încă una. Am incercat sa dau de cel care am vandut masina, insa la randul lui vandut-o altcuiva imediat dupa ce a luat- de la mine,iar acum nu mai pot da nici de el. Ultima conversatie cu el am avut-o în toamna lui 2017 și de atunci a dispărut. Ideea este ca eu am scos mașină din evidența fiscală, însă el sau următorul cumpărător nu a bagat-o la el la primărie. Am început demersurile pt a-l acționa în instanță pentru obligarea transcrierii, însă poate chiar în al 12-lea ceas va realiza ca este mai bine sa coopereze. Dacă îl cunoaște cineva pe cel care foloseste mașină va rog sa ma anuntati. RADARUL a surprins mașină în Timisu de Jos (BV), de 2 ori. ”
N.M. – „Am vândut autoturism VW Passat unui cetățean din Pitești, Jud Argeș in data de 07.06.2017 și a fost scos și din evidente fiscală la aceeași data. Mi-a fost trimisa o amenda de rovigneta pe data de 06.02.2018, iar conform procesului verbal se pare ca autoturismul in cauza vândut cetățeanului din Pitești a circulat fără rovigneta valabila in localitatea Ulmi, Dâmbovița le data de 17.10.2017, la mai bine de 4 luni distanta de la încheierea contractului de vânzare cumpărare. La Judecătoria Brasov se înregistrează in fiecare săptămâna zeci de astfel de cazuri similare, la fel ca și la Serviciul Radieri al Poliției Brasov de pe Str Turnului, unde programul este destul de restrictiv, de luni pana joi de la orele 13:00 la 14:00. Practic trebuie sa stai la coada de la ora 12 ca sa prinzi loc la rând in aceeași zi, foarte multe persoane înregistrând aceeași problema cu amenzi pentru mașini deja vândute, dar care nu au fost înmatriculate pe numele noului proprietar. Se vede data vânzării, scoaterii din evidentă de la fisc și data când a fost prins fără rovigneta. Ăsta a făcut și asigurare RCA pe numele meu. Deci dacă face un accident cu mașina aia ma pot trezi ca mi se triplează cuantumul asigurării…”
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge la școală fizic și în scenariul roșu
 1. Am pãțit la fel, am vândut maşina în 2013, încã circulã cu aceleaşi nr. de îmnatriculare BV 11 DID. Am dat în judecatã persoana cãreia am vândut maşina şi am pierdut procesul deşi el era obligat prin lege sã înmatriculeze maşina dupã 30 de zile (am scris şi semnat în talonul maşinii la vânzare). Proprietarul vânduse maşina mai departe şi s-a pierdut firul.
  Decizia instanței a fost: cautã actualul proprietar şi dã-l în judecatã.
  Nu mi se pare normal ca legile sã favorizeze infracțiobalitatea… dar trãim în România…

  Reply
 2. puneti situatia si invers….am cumparat o masina si nu pot sa fac actele..nu mai raspunde la telefon…..cite amenzi sai trimet…sau cite belele as putea sai fac….cum o pot rezolva

  Reply
 3. Se rezolva foarte usor, binenteles fara a produce efecte juridice, cu declararea masinii la politie ca find instrainata. Procedura foarte simpla, dureaza doar 15 minute si ai nevoie doar de actele de instrainare masina si o cerere. Nicio amenda nu iti mai ajunge tie, in caz de accident se va merge catre cel ce ti-a cumparat masina. Bafta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate