„Un program la calculator s-a defectat, colega s-a dus dupa piesa”. Reportaj PRO TV, iata cum „muncesc” pe salarii marite sute de functionari din Ministerul Agriculturii

„Un program la calculator s-a defectat, colega s-a dus dupa piesa”. Reportaj PRO TV, iata cum „muncesc” pe salarii marite sute de functionari din Ministerul Agriculturii

Jurnalistii de la PRO TV au incercat sa vada cum muncesc angajatii din Ministerul Agriculturii, mai exact din cadrul unor institutii subordonate. Ei au vizitat mai multe Inspectorate Teritoriale pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor unde au descoperit ca se chiuleste masiv. 

In Brasov, in cadrul Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, cu sediul pe strada Ecaterina Varga nr.2, lucreaza opt oameni. Ei ar trebui sa efectueze controlul calitatii semintelor si al materialului saditor in camp si in laborator, sa elibereze certificate oficiale de atestare a calitatii semintelor si sa monitorizeze si acrediteze agentii economici furnizori de seminte si de material saditor. Insa jumatate dintre angajati nu au nicio legatura cu agricultura, adica un informatician, un economist, un casier si un sofer.

Alte articole:   Cîțu: ,,Pensiile vor crește în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii''

„Mihaela Oltean este inginer laborant. La ora pranzului, cand echipa Stirile ProTV a mers sa vada cu ce ocupa la birou, ea se pregatea sa plece pe teren.

Reporter: ‘Putem sa va insotim pe teren astazi?’
Mihaela Oltean, inginer laborant: ‘Pai, acuma nu stiu daca astazi. Poate in alta, cu alta ocazie ca sunt astazi… Deja am destul, mai vine inca cineva. Nu e cazul.’

Desi a sustinut ca avea multe de facut pe teren, angajata s-a razgandit brusc si in cele din urma a ramas la birou. Chiar si asa, cladirea cu doua etaje a inspectoratului, cu trei laboratoare, camera de germinat si birouri nenumarate, a ramas pustie.

Alte articole:   Programul teraselor va fi prelungit până la miezul nopții!

La lucru mai erau doar inspectorul-sef si contabila. Sefa institutiei a incercat sa gaseasca o scuza pentru fiecare dintre cei 5 absenti.

Angela Radescu, inspector-sef ITCSMS Brasov: ‘Colega la Fagaras cu soferul, dupa aceea este colega care… casiera este la banca. Dupa aceea, este colega de la calculator care si ea acuma a plecat mai devreme. Avem un program la calculator care s-a defectat si trebuie sa aduca piesa respectiva. O colega care este tot informatician este bolnava.’ Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor are sedii in fiecare judet”, relateaza Pro TV.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Băi Proteveilor mergeți la Ministerul Agriculturii și vedeți ce salarii au …Nu la inspectoratele teritoriale care sunt vai mama lor cu salariile.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate