blog-logo

„Undă verde” pentru construirea a două creşe noi în municipiul Braşov

Asa va arăta creşa din cartierul Astra

Consiliul Local Braşov va decide astăzi construirea a două noi creşe în municipiul Braşov: una în cartierul Astra, iar cealaltă în Coresi Tractorul.

Astfel, consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici aferenți construirii unei creșe pe strada Apolo, în vecinătatea Palatului Copiilor.

Noua clădire va avea ca regim de înălțime  subsol, parter și etaj. La parter vor fi amenajate sălile, unde va funcţiona creşa propiu-zisă, cu săli de primire, săli de clasă, sala de mese, dormitoare, vestiare, grupuri sanitare, cabinetul medical, izolatorul,  camere multifucnţionale. La etaj vor fi spaţii pentru birouri, unde în viitor va funcţiona Serviciul de Administrare Creşe.

„Creşa va avea o capacitate de 80 de locuri, ţinând cont de faptul că normativele impun ca amenajarea creşei propriu-zise să se facă doar la parterul clădirii. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom elaborara caietele de sarcini pentru atribuire proiectării și execuției, deoarece ne dorim să înceapă construcția anul acesta”, ne-a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Valoarea totală a investiţiei, conform Sudiului de Fezabilitate, este de 10.213.691 lei (TVA inclus). Banii sunt pentru proiectul tehnic şi execuţie.

„Le facem la pachet, pentru a câştiga timp să nu facem două licitaţii în etape diferite. Această creşă este necesară ţinând cont de numărul mare cereri de locuri. În acest moment sunt 805 locuri, iar în cartierul Astra există la această oră doar doua creşe, nr.4 şi nr.7, cu 200 de locuri disponibile, iar conform cererilor înregistrate până la această dată avem o nevoie de circa 350 de locuri. Cartierul Astra este cu cel mai mare număr de cereri şi teritorial acoperă o treime din municipiul Braşov”,  a mai menționat Costel Mihai.

Tot astăzi se aprobă, odată cu votarea bugetului, şi lista de investiţii unde se are în vedere construirea unei alte creşe în Tractorul, în zona mall-ului Coresi, care se află în expansiune din punct de vedere imobiliar.

„Este cel mai nou cartier al municipiului Braşov, unde locuiesc foarte mulţi tineri şi trebuie să ținem cont de aceste realităţi şi, împreună cu unul dintre dezvoltatorii imobilari, am identificat un teren anul trecut, pe care l-au donat municipalităţii. Avem prinşi pe bugetul din acest an banii pentru Studiul de Fezabilitate, dar și pentru partea de execuţie. Demarăm procedura după aprobarea bugetului să facem Studiul de Fezabilitate şi apoi să aprobăm cât mai rapid indicatorii tehnico-economici. Mai mult, vreau să anunț că în zonă s-a mai primit un teren, de la un alt dezvoltator imobiliar, unde avem în vedere construirea unei noi grădinţe”, ne-a declarat preşedintele Comisiei de Administraţie Publică a Consiliului Local, Adrian Oprică.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe mai multe străzi din Săcele

Leave a Reply

Your email address will not be published.